Továbbra is csúcson a Zootropolis

Amerikában megőrizte első pozícióját az animációs sikerfilm.

Múlt héten a hazai mozikat is bevette a Zootropolis - Állati nagy balhé, mely a premierje óta közel 90 millió forintot keresett hazánkban. Nos, a tengerentúlon sem változott a helyezet, ugyanis a Disney rekorddöntögető animációs alkotása könnyedén húzta be a második hétvégét is J.J. Abrams új filmje, a hamarosan nálunk is debütáló Cloverfield Lane 10. előtt. Míg előbbi 50, utóbbi 25,2 milliót kaszált.

A Zootopia máris megugrotta a Kung Fu Panda 3 bevételeit, ugyanis világszerte már 142 milliót hozott, míg vetélytársa jelenleg 136 milliónál áll, és már nem sok esélye van tovább növelni a befolyó összegeket.

Bár csak a második lett, a 10 Cloverfield Lane bevételei így is impozánsak, nem beszélve az elsöprően pozitív kritikai fogadtatásról.

Ellenben rendkívül gyengén kezdett az Agyas és agyatlan, mely múlt héten nálunk is csak a negyedik helyet szerezte meg. Sacha Baron Cohen vígjátéka igen erős marketinget kapott, ennek ellenére be kellett érnie a nyolcadik helyezéssel, és a 3,1 milliós nyitánnyal. Az amerikai premierek között ráadásul további két újon, az afroamerikai közönséget megszólító The Perfect Match és a hétéves Jézus történetét feldolgozó Az ifjú messiás is megelőzte, igaz, egyik film alkotói sem örülhetnek a túlságosan a bevételeknek.

Deadpool viszont továbbra is szépen növeli bevételeit. A nagyszájú antihős újabb 10 milliót húzott be, mely a harmadik helyre volt elég. A film itthon is remekül teljesít. Nálunk az elmúlt hetet a második helyen zárta. A produkcióra a hazai közönség összesen 507 millió forintot hagyott a kasszáknál.