Az Egy nap egy romantikus dráma felfrissített adaptációja a Netflixen, amely két diákot követ, akiknek élete az évek során elválaszthatatlanul(?) összefonódik.

Az Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével készült 2011-es film feldolgozásként az új széria mélyen belemerül Dexter Mayhew (akit ezúttal Leo Woodall alakít) és Emma Morley (2024-ben Ambika Mod játékában) életébe, akik 1988. július 15-én, az érettségi napján találkoznak először. 

Jelenleg ez a sorozat előzi meg a sorozatok listáján a nemrég debütált Griseldat és Az újoncot.

A sztori

A páros megegyezik, hogy inkább barátok maradnak, mintsem párkapcsolatba kezdjenek - hiába alakul ki köztük azonnali vonzalom -, mivel tudják, hogy másnap elutaznak. Ennek ellenére nem tudnak nem gondolni egymásra, és ahogy telnek az évek, és egyre inkább eltávolodnak egymástól, de minden év július 15-én találkoznak. A sorozat  20 éven keresztül követi mindkettőjüket ugyanazon a napon, azon a bizonyos július 15-én, ahogyan ki-be járnak egymás életében... 

A színészek és karaktereik

A Dextert alakító Leo Woodall azt mondja: "Dexter kezdeményezi a találkozást Emmával. Meglátja ezt a lányt, azonnal lenyűgözi, és van annyi bátorsága, hogy csak úgy odamegy és kezdeményez. Szerintem már korán rájönnek, tudatosan vagy öntudatlanul, hogy van köztük kapcsolat".

Arról, hogy megtudta, hogy ő játssza Dextert az Egy napban, Leo kifejtette: "Ambikához hasonlóan sok különböző meghallgatáson vettem részt, és a folyamat végére eléggé kimerültem. Amikor végre felhívtak, hogy megkaptam a szerepet, csak feküdtem a földön és kifújtam magam - aztán később nagyon izgatott lettem!

Emmát Ambika Mod alakítja, aki szerint: "A kapcsolatuk kezdete igazán kedves, mert mindketten kapnak valamit a másiktól."

"Határozottan nem veszett el, hogy mennyire szeretjük ezeket a karaktereket. Nagyon kedves, hogy gyakorlatilag egy epizódot szentelünk a könyv összes fontosabb fejezetének, egy párat leszámítva. Emma és Dexter kapcsolata annyira ikonikus, és nagyon jó érzés volt ezt életre kelteni".

Ha van előfizetésed a streaming platformra, csak keresd meg a sorozat mafab adatlapján található Netflix ikont, kattints és már nézheted is Em és Dex kapcsolatának szép, szomorú, nagyon hétköznapi, nagyon emberi történetét.

71 Egy nap  (2024)

dráma | romantikus | vígjáték

Emma és Dexter az érettségi estéjén találkoznak először. Holnap már külön utakon kell járniuk. több»