Új Drakula adaptáció követi A láthatatlan embert

Ha van olyan ikonikus horroralak, akit tucatnyi filmben megjelenítettek már, akkor az Drakula gróf. Na jó, zombis filmből azért jóval több van, de a csoszogó élőholtak messze nem olyan elegáns gonosztevők, mint a tűfogú vérszívó. A Universal Pictures következő feldolgozásában így újra ő lehet a főszereplő.

Mint ismert, a Universal nekiállt, hogy feldolgozza régi klasszikus horroralakjait, akiket annak idején Universal Monsters gyűjtőnév alatt emlegettek. Ilyen volt Frankenstein, a múmia, a farkasember, vagy épp a láthatatlan ember és persze Drakula is. Közülük elsőként A láthatatlan ember kerülhetett újra a mozikba, és hatalmas sikert is aratott mind kritikai, mind anyagi szempontból. Leigh Whannell rendező horrorfilmje csupa pozitív kritikát kapott, de a kasszáknál is remekül teljesít: már 100 millió dollár bevételt hozott, ami elsőre talán nem tűnik soknak, de a mindössze 7 millió dolláros gyártási költséghez mérten hatalmas siker.

Nem csoda hát, hogy a Universal vérszemet kapott, és szeretne mihamarabb újabb klasszikus horroralakkal jelentkezni. És a hírek szerint erre a legnagyobb eséllyel Drakula gróf jelentkezhet. Minden vámpírok ősatyja közel száz éve van jelen a mozivásznon és a TV-k képernyőjén, rengeteg filmben dolgozták már fel a történetét. Ezek között az egyszerű horrorfilmektől kezdve az akciófilmeken át és a vígjátékokon keresztül egészen az animációs filmekig mindent megtalálunk. Eljátszotta már a grófot Leslie Nielsen, Luke Evans és a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak trilógiában Adam Sandler is, de persze a leghíresebb alakítás még kilencven év távlatából is Lugosi Béla nevéhez kötődik.