Újdonságok a Netflixen: 7 premierfilm és sorozat, amit a jövő héten nézhetsz (október 23-29)

Javában dúl az ősz, és egyre inkább úgy érezzük, hogy az otthonmaradós, filmnézős programok már nem is hangzanak olyan rosszul. Nem kell aggódnunk, a Netflix most is gondoskodik róla, hogy ne unatkozzunk - a jövő hét tele van új filmekkel és sorozatokkal, amelyeket érdemes lesz megnéznünk. Listánkban leginkább a Netflix eredeti tartalmaira koncentráltunk, a teljes kínálatot itt találjátok. Minden premier egy kattintással elérhető lesz weboldalunkról is, természetesen megtekintésükhöz előfizetés szükséges a szolgáltatónál.

#7

90 Pluto  (2023)

(2)

animáció | dráma | misztikus

Netflix

A távoli jövőben, ahol az érző humanoid robotok embernek néznek ki, valaki vagy valami el akarja pusztítani a világ hét nagy androidját. Az Europol legjobb nyomozóját, Gesichtet... több»

A sokak által mesterműként emlegetett Pluto manga Osamu Tezuka 1964-es Astro Boy "The Greatest Robot on Earth" (A legnagyobb robot a Földön) című művén alapul, és Naoki Urasawa, illetve alkotótársa, Takashi Nagasaki készítették. A feszültséggel teli dráma egy neofuturisztikus világban játszódik, ahol az emberek és a magasan fejlett robotok teljes harmóniában élnek. A világszerte elismert manga számos díjat nyert, köztük a Tezuka Osamu kulturális díjat. A Pluto 2015-ös színpadi adaptációja olyannyira közkedvelt volt, hogy 2018-ban visszatért, és turnéra indult Japánban és Európában.
#6

NA A múlt sebei  (2023)

(2)

dráma | rövidfilm

Netflix

Ebben az intenzív rövidfilmben egy gyászoló sofőr felvesz egy utast, aki segít neki szembenézni a múlttal. több»

A múlt sebei egy erőteljes és megható történet, amiben megismerhetjük Dayót (Oyelowo), egy londoni lakost, aki arra kényszerül, hogy újra megtalálja önmagát és visszailleszkedjen a társadalomba, miután szemtanúja volt egy pusztító támadásnak a fővárosban.
#5

53 Tore  (2023)

(2)

dráma | vígjáték

Netflix

Amikor a 27 éves Tore egy kukásautó-balesetben elveszíti élete legfontosabb emberét, mindent megtesz, hogy elnyomja a gyászát. több»

A sorozat középpontjában a 27 éves Tore áll. Amikor élete legfontosabb emberét elgázolja egy szemeteskocsi, és meghal, Tore mindent megtesz, hogy elnyomja a gyászát. Napközben tovább dolgozik az apja temetkezési vállalkozásában, mintha mi sem történt volna, és flörtölni kezd az új virágkötővel, Erikkel. Éjszakánként egy városi partyhajón bulizik, és először tapasztalja meg az alkoholt, a szexet és a drogokat. Tore előtt hirtelen egy új és gyönyörű, ám kockázatos világ tárul fel, de legjobb barátnője, Linn és a temetkezési vállalat munkatársai hamarosan aggódni kezdenek, hogy Tore a valóság elől való elkeseredett menekülése közben elveszíti a talajt a lába alól.
#4

86 Elfogni Gottit  (2023)

(2)

dokumentum | krimi

Netflix

A „Fear City” készítőinek dokumentumfilm-sorozata a törvény két oldaláról mutatja be az FBI küzdelmét a hírhedt maffiafőnök, John Gotti elfogásáért. több»

Rendező: Sam Hobkinson
1985-ben járunk, amikor John Gotti a legbefolyásosabb ember New Yorkban, és egyben a legjobban megfigyelt is. A "főnökök főnöke", Paul Castellano nyilvános kivégzése olyan eseménysorozatot indít el, amely a fiatal maffiózót Amerika legerősebb maffiacsaládjának élére repíti. Miközben Gotti bűnügyi vállalkozásának csápjai mélyen a város szívébe nyúlnak, a bűnüldöző szervek és az állami ügyészek azon fáradoznak, hogy a karizmatikus Keresztapát térdre kényszerítsék. A "Fear City" alkotóitól a Netflix számára készült háromrészes sorozat Gotti meteorszerű felemelkedésének és zuhanó bukásának krónikája - mindezt azok szájából, akik megbuktatták.
#3

58 A halál nővére  (2023)

(9)

horror | misztikus

Netflix

Narcisa, a természetfeletti képességekkel rendelkező novícia apáca egy iskolába kerül, hogy fiatal lányokat tanítson. A film a 2017-es Verónica előzményeit meséli el. több»

A háború utáni Spanyolországban Narcisa (Aria Bedmar), a természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal novícia egy egykori zárdába érkezik, ami most lányiskolaként működik. Ahogy telnek a napok, a különös események és az egyre nyugtalanítóbb helyzetek, amelyek gyötrik, végül arra késztetik, hogy kibogozza a kolostort körülvevő és lakóit kísértő szörnyűséges titkok fonalát.
#2

dokumentum

Netflix

Steven Spielberg és csapata az élet négymilliárd éves földi útjának hihetetlen történetét mutatja be ebben a sorozatban. több»


Szereplők: Morgan Freeman
A dokumentumfilm az élet hódításért és túlélésért folytatott csatájának története a Földön. Ma 20 millió faj él a világon, ám amit mi látunk, az csak egy pillanatfelvétel az időben - a Föld lakóinak 99%-a elveszett a réges-régi múltunkban. A történet, ami ezekkel a dinasztiákkal történt - felemelkedésük és bukásuk - igazán figyelemreméltó. A sorozat az Industrial Light & Magic céggel együttműködve a legújabb technológiát és tudományt használja fel, hogy a rég kihalt élőlényeket újra életre keltse.
#1

72 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

Liza Drake (Emily Blunt) egy irodai dolgozó, egyedülálló anya, aki nemrég vesztette el a munkáját, és kezdi feladni a reményt. Egy véletlen találkozás Pete Brenner gyógyszeripari üzletkötővel (Chris Evans) gazdaságilag felfelé ívelő, de etikailag kétes útra tereli, mivel belekeveredik egy veszélyes zsarolási rendszerbe. Az egyre elszabadultabbá váló főnökével (Andy García), lánya (Chloe Coleman) egyre rosszabbodó egészségi állapotával és a cég által okozott pusztítás növekvő tudatosságával Liza arra kényszerül, hogy átértékelje döntéseit. A fájdalom ügynökei éles és leleplező pillantást vet arra, hogy egyesek mit tesznek kétségbeesésből, mások pedig kapzsiságból. A filmet a BAFTA-díjas David Yates rendezte, producere Lawrence Grey, a főszerepekben Catherine O'Hara, Jay Duplass és Brian d'Arcy James látható.