72% 105 szavazat
A fájdalom ügynökei

A fájdalom ügynökei

Pain Hustlers
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
27
Szereplők (27)
5
Képek (5)
3
Videók (3)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
33
Cikkek (33)
Fórum

Hol nézheted

Chris Evans
Emily Blunt
Andy García
Emily Blunt
Emily Blunt
Emily Blunt

FILMINFÓ

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a nagybetűs életbe, nem is sejtve, hogy hamarosan egy bűnügyi összeesküvés kellős közepébe kerül.

(csd)

Rendező: David Yates
Forgatókönyvíró: Wells Tower, Evan Hughes
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023.10.27. | Netflix (2023.10.28.)
 
2024.03.15 Ildikó Bacskai

legújabb vélemény

A fájdalom ügynökei (2023)

Nagyon humoros film, nagyszerű szereposztással. Egészen hiteles képet jelenít meg a gyógyszerbiznisz jellegzetességeiről.

0
 
2023.11.11 Artemisia

A fájdalom, az fájdalom

A botrányfilmek egyre nagyobb portfóliót kapnak Hollywoodban, az elmúlt években is jó pár ilyen jellegű alkotás látott napvilágot. Ebbe a sormintába illeszkedik a Netflix bukásfilmje is, mely az Insys Therapeutics (a filmben Zanna) felemelkedését és ... Teljes kritika

3
 
2023.10.29 Ahoj poplacsek

8/10 – Volt már hasonló, de ezt nagyrészt az élet írta

Egy Pharma cég korrupt ügyéről szól a film, a cég és a gyógyszer címét megváltoztatták, de egyrészt ez nem is igazán érdekes, meg aki akar, az utánanézhet a neten. Láthatjuk az amerikai értékesítési gépezetek rosszabbik és gátlástalan arcát – amennyire személyes amerikai céges tapasztalataimra tudok támaszkodni, ennél azért etikusabban szoktak működni, de tényleg vannak ilyen ragadozó cégek arrafelé. Ami magyar szemmel szokatlannak és idegennek tűnhet, hogy ott viszont van bűnüldözés, és le is csap. És erről már megannyi megtörtént alapú és fiktív film egyaránt született. Ez egy egész jó közülük, bár tény, hogy egyik ilyen film nagyjából olyan, mint a másik. De nem baj, megnézésre bátran ajánlható.

0
 
2023.10.27 szemtelen

Hatástalan fájdalomcsillapítás

A fájdalom ügynökei az opioid-túladagolás témakörében keresi a helyét, csakúgy, mint a korábban megismert „A gyilkos csodaszer” (illetve még korábban a „Dopesick”). Sajnos azt a szintet ez az alkotás messze elkerüli, más vizeken evez. Valami újat kellett volna letennie az asztalra, de amikor az alkotók úgy döntöttek, hogy a kitalált történet útját választják, úgy tűnik, elvesztették a kellő felháborodáshoz szükséges megsemmisítő ütést. Inkább lett „A Wall Street farkasa” és az opioid fájdalomcsillapítás témája végül csak egy szórakoztató, de üres élmény marad. Ez a műdokumentum-szerű alkotás soha nem érheti el az opioidválság valós tragédiájának hatását. És ez a hiba nem hárítható a tehetséges szereplőgárdára, Chris Evans, Emily Blunt, Andy Garcia egyaránt karizmatikus és szórakoztató. Nem unalmas a produkció, de végigkísért egy kérdés, miszerint vajon mi értelme van ennek? Előfordul benne az őszinteség, az empatikus jelenet, de hiányzott belőle az a vonzerő, amit egy valós történet képes lett volna nyújtani.

0
 
2023.11.26 Lóri Ádámcsik

Szórakoztató

Végre egy gyógyszeres film, ami nem az OxyContinról szól. Bár a téma azonos, a film mérföldekkel jobb a Painkiller c. szintén netflixes sorozatnál. Tűpontosan mutatja be, hogy hogyan is működik a gyógyszerlobbi. Csak a profit számít, az emberi élet semmit sem ér a piramis tetején pózolóknak. Drámai, ugyanakkor vicces. Néhol könnyed, néhol mélyebb tartalmat hordoz. Nagyon jól játszott a rendező a témával és a szereplőkkel. Nagyon jó esti mozi. Ajánlom!

1
 

Amennyiben nem számoljuk a Harry Potter szériát, ez a produkció David Yates harmadik filmje.Szerző: Hupka Adrián

#1
 

Ez David Yates első olyan filmje, amit kifejezetten egy streamingszolgáltató számára készített.Szerző: Hupka Adrián

#2