Bármennyire is hihetetlenül hangzik a Forrest Gump sikerei után nagyon közel jártak a film készítői ahhoz, hogy elkezdődjenek a folytatás munkálatai.

Eric Roth annak idején elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, Winston Groom azonos című regénye alapján készült Forest Gump azonban nem élt meg újabb folytatást annak ellenére, hogy Roth elkezdett dolgozni a forgatókönyvön.

„Emlékszem, pontosan a szeptember 11-ei események előtt egy nappal láttam hozzá a munkának. A tragédia bekövetkezése után Tom a rendező, Robert Zemeckis és én találkoztunk, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy mindezek után már nem lenne értelme megcsinálni ezt a filmet.”, nyilatkozta Roth.

Noha mostanáig látott napvilágot a Forrest Gump folytatásának forgatókönyve, annyi biztosan tudható, hogy a történet a kilencvenes évek Amerikájában játszódik, a cselekmény megközelítőleg ott venné fel a szálakat, ahol az előző rész abbamaradt, Forrest AIDS-ben szenvedő fia pedig képtelen beilleszkedni az iskolában, hiszen egy gyerek sem akar vele barátkozni emiatt.