Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Forrest Gump


(Forrest Gump)
Forrest Gump

Tartalom

"Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál", állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?
(hp)
 
2016. 11. 23. 03:44 

A legnagyobb,' a remény rabjaival' együtt. Ha valakitől tanulhatsz akkor az Forrest. Ha mást nem is de alázatot, kitartást, megbecsülést, fegyelmet, az ígéret betartását és szerelmet az biztos. A filmtörténelem egyik, ha nem, a legjobb filmje. Nekem a toplista legelején van.

 
2015. 05. 04. 17:07 

Azon nagyon kevés film közé tartozik, amire egész életemben emlékezni fogok... Persze van olyan, hogy valakinek nem tetszik, de ezen kár csodálkozni, ehhez a filmhez lelki világ kell, ami ebben az országban nagyon sok embernek nincsen.

 
2016. 02. 14. 23:36 

Sokáig idegenkedtem megnézni, mert hallottam, hogy szomorú, de nem bántam meg. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a közelmúlt történelme, mert ebben jelen van kicsit humorosan tálalva.

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
 

Gary Sinise (ő játszotta Dan hadnagyot) egy Dan hadnagy nevű zenekart alapított 2004-ben, amivel háborús veteránok előtt szokott fellépni.

(Timo)
 

Robert Zemeckis rendező számtalan festményből merített a filmhez, például amiben a fiatal Forrest az igazgatói iroda előtt üldögél az Norman Rockwell: Girl With a Black Eye nevezetű festménye inspirálta.

(Timo)
 

A Dan hadnagyot alakító Gary Sinise lábszárát egy speciális kék anyagba tekerték a forgatáson , amely lehetővé tette, hogy később digitálisan töröljék a képről.

(Timo)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.