Váratlan helyről kapott támogatást a Rebel Moon rendezője

Bár a Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke jelenleg az egyik legnézettebb tartalomnak számít a Netflix műsorkínálatában, a kritikusok alaposan lehúzták Zack Snyder rendezését.

Christopher Nolan ugyanakkor a védelmébe vette a produkciót, a The Atlantic által közzétett írásában a rendező megjegyezte, hogy Snyder hatása a filmművészetre mára rendkívül meghatározó, amely főként a szuperhősfilmekben érhető tetten.

“Nincs olyan szuperhősös sci-fi film, ami manapság készül, ahol ne látnám Zack hatását. Ha megnézel egy Zack Snyder-filmet, látod és érzed, hogy mennyire szereti a mozi lehetőségeit. Azt a potenciált, hogy fantasztikus legyen, hogy felfokozottan valóságos legyen, de hogy megmozgasson és izgalomba hozzon” - írja Nolan, aki egyébként még Az acélemberen dolgozott együtt producerként Snyderrel.

Snyder munkássága egyébként már évek óta megosztónak számít, és nagyon úgy tűnik, hogy ezt a szakadékot a Rebel Moon csak tovább mélyíti az őt támogató és kritikával illető nézők között.

A film az első három nap alatt 23,9 millió megtekintéssel debütált a Netflixen, a folytatás pedig 2024 áprilisában érkezik Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő címmel.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»