Végre kiderültek Ned Stark utolsó szavai

Sean Bean végre elárulta, mit futott át Ned Stark agyán, amikor lefejezték – ez egy olyan titok volt eddig, amire a Trónok harca rajongóinak ezrei voltak kíváncsiak.

A sorozat első évadában Sean Bean volt az egyik legnagyobb név, és szerepe szerint egy nemes jellemű, fő karaktert játszott, akinek halála láncreakciót indított el. Abban a pillanatban, amikor Ned Stark meghalt, a nézők rádöbbenthettek, hogy ebben a sorozatban senki sincs biztonságban – és ezt a történet az elmúlt években számtalanszor bizonyította is.

New Stark halála váratlan és megrázó volt – hogy végül mik voltak az utolsó szavai? Sean Bean annyit mondott a Huffington Postnak, hogy: „… imádkozott.”

„Így tűnik, nem igaz? Ennél nem tudok pontosabban fogalmazni, nem tudom, hogy létezett-e akkor vallás (vagy valami hasonló). Azon gondolkodtam, hogy én mit tennék, ha ez tényleg megtörténne velem? Valószínűleg imádkoznék. Elmotyognék pár szót, aztán csöndben maradnék, és a többit megtartanám magamnak.
Ez egy olyan apró pillanat, hogy sokan észre sem vették – és számomra is érdekes volt megcsinálni. nem nagyon tudsz mást tenni, amikor ott a fejed azon a rönkön. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy mormolsz.”

Egyes teóriák szerint Ned utoljára azt mondta, hogy Valar morghulis, más teóriák szerint egy üzenetet hagyott Brannak, hogy majd egy nap meghallja időutazó képességével, míg megint mások szerint nem is Ned volt ott akkor, hanem az Arcnélküli Ember – ám azoknak a rajongóknak, akik egy Sean Bean-cameóban reménykednek a sorozat további részeiben, csalódniuk kell.

„Nem hiszem, hogy erre sor kerül – ugyan hallottam pletykákat, de nem túl megbízható forrásokból. Az én időm itt lejárt, teremtettem egy jó karaktert, és furcsa lenne viszontlátni.”

A Trónok harca hamarosan az utolsó évadával érkezik, és a véres trónbitorlás epikus lezárását ígéri. A szereplők közül többen sírva olvasták végig a forgatókönyvet, ami sok főszereplő halálát tartogatja. Hogy végül ki nyer – és egyáltalán ki marad életben -, arra a rajongóknak még 2019-ig várnia kell.