Közösség

Vélemény:

 

87 Belleville randevú - Francia rémes

(2003)

Belleville randevú - Francia rémes

 
wirwil   2015.05.01 19:23
0

Egy rajzfilm, amiben nincs ábrázolva a szépség. Az első benyomásom a nyomasztó érzés volt, ami a film végéig kitartott. Ilyen rondán ábrázolni a világot. Még a kutya, a macska, a békák, minden ronda volt!!

Ok, én megértem, hogy a giccsparádét akarták kiforgatni, megmutatni, hogy van világ Hollywood-on kívül is: sikerült nekik. Művészileg nagyon szép alkotás, öröm volt nézni, ahogy odafigyeltek az apró dolgokra (kocsi befordulása a sarkon, motorháztető kinyílása, stb...), ám ezzel szemben éles kontraszt az, hogy a főszereplők nem tudnak meghalni. Kutya a autókerék helyett, rengeteg golyó süvít, stb...

A művészet ok, de az a hangulat, amit okoz a film, nos ezt nem kellemes átélni, és a jövőben sem lesz az. Épp emiatt ez a film nem lesz jó. Szeretem a drámát, a melankóliát, de ennél a filmnél előjön pluszban a szorongás és a borzalom, sőt talán a félelem is. A félelem, hogy magunkra ismerhetünk a filmben, egy olyan világban, ahol mint mondtam, nincs szép. Minden és mindenki ronda. Ilyen világot senki nem akar.