2016.11.14 11:40 Milanman
1

Haladás a kozmikus irány felé

A Dr. Strange ízig-vérig az elmúlt évek sikeres Marvel receptjének terméke. Karizmatikus, izgalmas főszereplő (Cumberbatch tökéletes Strange), fantasztikus, ámbár néha túltolt látványvilág, remekül összerakott akciók és egy alapvetően működő történet. Nem forgatja ki a négy sarkából a képregénymozi műfaját, de szerethető, nézhető és a zsáneren belül a misztikus tanok, a mágia behozásával azért kellőképpen élvezetes alkotás.

Az egyetlen igazi hibája ott található, hogy, mint minden új, belépő szereplő esetén, ez is eredettörténet, annak minden, kissé néhol uncsi hibájával és persze azért, bár kisebb mértékű, klassz elemével is. Ha a karakter nem született szuperhős (többnyire így van) meg kell ismernünk az életét az azzá válás előtt, az azzá válás útját és a kiteljesedését. Ebben pedig nagyon újat mondani manapság már nehéz. Mindig van egy leküzdendő probléma, akadály, ellenség, ezúttal is.

Haladás a kozmikus irány felé

Az ellenség most két irányú, de összekapcsolódnak. Az egyik fele érdekesebb, a másik kevésbé, de összességében messze nem a Marvel antagonisták élvonalába tartoznak. Szerintem. A film hangvétele érdekes..ez talán a legjobb szó, mert bár próbálkozik súlyos, felnőtt hangvétellel operálni, alapvetően egy laza, könnyedség is végigvonul a filmen, mi több a humor is egész jól működik. (Ebben IS pl. a DC-nek lenne mit tanulni.) Összességében a Strange egy egész jó, helyenként némileg pszichedelikus látványszinten túltolt, történetében kissé átlagos, de karakterekben, színészetben remek, látványos film lett, amivel a Marvel Filmes Univerzum tovább erősíti a "kozmikus" irányba haladását.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a... több»

1