2021.04.20 14:45 Yosihiro Olvasottság: 1585x
1

Mamahotel

Azt hiszem, kellemesen csalódtam ebben a filmben. Könnyed hangulatú, laza francia humorral, remek kikapcsolódás bármely estére. Semmi nincs túlerőltetve. Sőt, mondhatnám, hogy visszafogott, bár a végén a csók a mama és udvarlója között igazi parázs. A történet egyszerű, simán vezet minket végig a filmen, igazi kiugró történeseket kivéve. Pici csavarok azért akadnak, de ez olyan laza kis csavar, ami üdévé teszi ezt az alkotást.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés közepes. A szereplők igazából nem adnak sokat a filmhez, talán a nagymamát tudom kiemelni, akinek az egyénisége adja a film gerincét, és helyezik rá több szempontból a súlyt. A hangi és képi effektek jók. Így azt hiszem, megérdemli a négy csillagot ez az alkotás, és nem azért, mert annyira jó, hanem mert a mondanivalója is egészen emberi, hétköznapi és vicces is.

Mamahotel

Szeretem a remek francia filmekben, hogy tudnak olyan jeleneteket és történetet találni, amiben van mondanivaló, és azt úgy adják elő, hogy van bennük tartalom. Itt több szempont is előtérbe került a film alatt. A mama boldog szerelme, aki mindig vidám életet él, még akkor is, ha a férje egy éve meghalt. Igen, a boldogság fontos, és itt kapcsolják be a családot, sőt az egyik testvér, aki hazaköltözik, neki sem egyszerű az élet, de mint kiderül, az emberi mohóság is megmutatkozik.

Romantika és erotika ügyben viszont egy kellemes vonalat kapunk remek poénokkal, színes párbeszéddel és jelenetekkel. Unatkozni nem lehet a filmen, hanem inkább elgondolkodtató, hogy akár ilyen élethelyzetbe is kerülhetünk, és akkor a mi világunk ugyan hogyan alakulna. A szereplők egyes személyiségei jól követhetők, és a romantika pillanati is elkaphatók. Csak ajánlani tudom mindenkinek, egy remek, történésben gazdag, kellemes kis francia film, amit érdemes megnézni. Üdv, Yosi

dráma | vígjáték

A negyvenes Stéphanie életében óriási változás következik be: kénytelen hazaköltözni a családi fészekbe. Édesanyja tárt karokkal fogadja, ám hamarosan lánya minden... több»

1