Közösség

Vélemény:

 

73 Constellation

(2024)

Constellation

 
Filmbarát73   2024.04.28 21:27
0

Mivel nem vagyok otthon a kvantumfizikában ezért kutakodva kis segítséggel az egyik oldalon találtam választ a kérdéseim egy részére:
www.szupertudatos.hu/a-kvantumfizika-a-boldogsagod-kulcsa/
Az itt leírtakból nekem bejön és valószínűsíthetően igaz a filmre is az Max Planck nevéhez fűződik:
Az energia össze tud kapcsolódni, más energiával, vagyis a fény sebességnél is gyorsabban ér célba, mert az energia nem megy sehova. Ha pedig egy helyben állva kommunikál, akkor gyorsabb a fény sebességénél.
De felmerülhet bennünk a kérdés, hogy egy-egy részecske hogyan lehet egyszerre két helyen is, egy időben. Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a két részecske közötti távolság csak illúzió. Vagyis olyat látunk ami nincs is ott. Mint amikor a forró pusztában látjuk a messzeségben a tavat, de az valójában, csak az agyunk szüleménye. A gondolataink vetítik oda.
Ez pedig azt a hihetetlen dolgot jelenti, hogy a Világegyetemben minden összekapcsolt végtelen energia, képes kommunikálni egymással, tér és idő tekintet nélkül és ehhez csak a GONDOLATAINKRA van szükség.
Számomra vannak azért további kérdések is mint az, ha a film igaz történet alapján készült akkor ebből mi a valóság??? Relatívan gondolva azért vannak sejtéseim:) Egy biztos a történet, a cselekmény, érzések és gondolatok rendesen megosztja és megmozgatja majd a nézői fantáziát!!:)