57% 61 szavazat
Egy és fél nap

Egy és fél nap

A Day and a Half
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
10
Szereplők (10)
4
Képek (4)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Egy fegyveres férfi, aki kétségbeesetten próbál újra találkozni a lányával, beront az egészségügyi központba, ahol elhidegült felesége dolgozik, és elrabolja őt.

(Hupka Adrián)

Rendező: Fares Fares
Forgatókönyvíró: Fares Fares, Peter Smirnakos
Ország: Svédország
Premier: 2023 | Netflix (2023.09.01.)

Hol nézheted

 
2023.09.24 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Nem volt ez rossz

...de jó sem.

0
 
2023.09.19 Emmersson

Semmitmondó, unalmas

Végtelenül sablonos, idegesítő film. Irreális viselkedések, ócska színészi alakítások. 40 percig bírtam, de addig semmi sem történt. Egypár baromság: a zsaruk nem képesek egy civil autót szerezni. Ha csak az időt húznák, azt nagyon bénán teszik. Az autót szinte üres tankkal adják át. A rendőr sokat beszél feleslegesen. A feleség leugatja a rendőrt... WTF?! A férjnek nem gond, hogy kiadja a zsaru, merre fognak menni, de a függönyözött kocsin kiakad! Semmi újat nem mutat a történet – legalábbis a film első felében. Nagyon untam, de főleg bosszantott. Nem ajánlom! Up.: Végül befejeztem. A véleményem nem változott. A teljesen felesleges felüljárós jelenet – rendőrkonvojt dobálnak meg fiatalok?! Baromság! – csak ráerősített arra, hogy ez egy hulladék és mindenki csak a Q ügyosztály Assadja miatt kattint rá. Ne nézd meg!

2
 
2023.09.04 Lóri Ádámcsik

Unalmas, és vontatott. Semmi új és izgalmas nem volt benne sajnos.

2
 
2023.09.01 szemtelen

Érzelmes túszdráma

Egy érzelmileg lebilincselő történet, egy lassú tempójú thriller, sok meggyőződéssel és látványos alakításokkal. A lányával való találkozás érdekében Artan túszul ejti volt feleségét, Louise-t, és izgalmas és érzelmekkel teli utazásra indul vele és Lukas rendőrtiszttel. Az út végigvezet minket Svédország vidékein, a forró nyárban, miközben rendőrök állnak a nyomukban. Az „Egy és fél nap” elsősorban a színészek teljesítménye miatt volt meggyőző, Artan nyers intenzitása, felesége erőteljes érzelmessége mélységet ad a történetnek, majd felbukkannak olyan események, mint a szívfájdalom, a megváltás és a második esély – ami elgondolkodtató, és a film után is a nézőkkel marad. Gondos rendezői munka eredménye, hogy a kezdeti stressz, a feszültség és az érzelmek jelenléte a film során végig megmaradt, és egyenletes ütemben haladt az eseményekkel. A produkció olyan drámai eseménysorral rendelkezik, hogy helyhez köti a nézőt, vagyis ez egy remek filmprojekt a Netflixtől, szívesen látnék hasonló, egyszeri megtekintésre alkalmas, de minőségi előadásokat a jövőben.

0
 
2023.09.01 coyote

Magával ragadt a történet, végig kíváncsi voltam, mi lesz belőle. Megéri megnézni, egyáltalán nem rossz és megvan benne minden, ami egy jó thrillerhez kell.

0
Üdvözöl az Éden!
2022
Hol nézheted: Netflix
Fubar
2023
Hol nézheted: Netflix
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
A levegő urai
2024
Hol nézheted: Apple TV+
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
Vagabond
2019
Hol nézheted: Netflix
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix
A nagy pénzrablás
2017
Hol nézheted: Netflix