84% 737 szavazat
A hazafi

A hazafi

The Patriot
Filmadatlap
25
Vélemények (25)
28
Szereplők (28)
53
Képek (53)
1
Videók (1)
19
Érdekességek (19)
3
Díjak (3)
Filmkritika
11
Cikkek (11)
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

Mel Gibson
Mel Gibson

FILMINFÓ

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 2000.07.27. | HBO Max (2024.02.23.)
 
2024.02.29 Ultron

legújabb vélemény

Az amerikia függetlenségi háború testközelből

Mel Gibson kitett magáért ebben a filmben, mely magával ragadja az embert. Biztosan vannak történethűségi gondok, de egyszerűen nem törődünk vele, mert csak a sztorira és a hősökre koncentrálunk mindvégig. Kitűnő a rendezés és a főszereplők játéka is. Nekem külön tetszettek a csatajelenetek és véres közelharcok, melyek átélhetővé teszik az 1780-as évek kezdetén dúló küzdelmeket.

0
 

Heath Ledger és Mel gibson miatt értékeltem inkább felfelé ezt a mozit!Jól meg vannak komponálva a harci jelenetek. Érzelmes,szívbemarkoló,és megható történet.

0
 
2020.02.22 drg0602

Roland Emmerich rendezése alatt készült film nagyon jó sikerült. Mel Gibson szereplése nagyon meggyőző, profi alakítás. Nagyon jó háborús dráma, jó szereplőkkel! Talán azért nem adnék rá 5 csillagot mert egy kicsit nekem hosszúnak tűnik. Azért jó film, érdemes megnézni!

0
 
2018.03.21 hackerjulcsi

Rettentően megrendítő film, az biztos. A történelmi vonatozása, a gyerek halála és a puskagolyó, amit önt végül az apa... szerintem igazán szívhez szóló és szívbemarkoló. Remek film.

1
 
2024.02.28 Lone Wolf

Vitatott történeti hűség izgalmas kivitelben

Annak idején nagy vitákat gerjesztett A hazafi, mert a brit és amerikai történészek más megközelítéseket ismertek el. A britek szerint épp az amerikai milícia egyik vezetője, Benjamin Martin volt az, aki kegyetlenkedett az angolokkal, míg az amerikaiak ennek ellenkezőjét állítják be a filmmel. A hazafiban egy angol parancsnok gyújt templomot az amerikai falu lakosaira, és ő az, aki terrorizálja a helyi népességet. Akárhogyan is volt, a film látványos és izgalmas kivitelben tárja elénk a függetlenségi háború eseményeit, melyben Mel Gibson pozitív főhősként vívja ki a győzelmet a vöröskabátosok (angol katonák) felett. Láthatunk remek csatajeleneteket, párharcokat és egy magával ragadó sztorit szerelemmel és érzelmes jelenetekkel. A végeredmény egy élvezetes történelmi kalandfilm, melyet én legalább háromszor is megnéztem. Értékelésem erős 4 csillag még akkor is, ha valószínűleg igaza van a briteknek a történelmi hűséget illetően. Százalékban mégis 80 százalékot adok rá, kiemelve, hogy minden korosztály számára izgalmas filmélmény.

0

A film összbevétele 215 294 342 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmben szereplő ház a Forrest Gump-ban is benne volt.Szerző: HE7EDIK

#2
 

Ledger kaszkadőr nélkül dolgozott.Szerző: HE7EDIK

#3
 

Kevin Spacey is esélyes volt Tavington szerepére.Szerző: HE7EDIK

#4
 

Gibson 25 millió dollárt kapott a szerepért.Szerző: HE7EDIK

#5