Játssz egy Xbox-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A legsötétebb óra


(Darkest Hour)
A legsötétebb óra

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét. (UIP-Duna Film)

(Pajor Sándor)
Gary Oldman
Gary Oldman
 

Gary Oldman az ötödik olyan színész a Harry Potter franchise-ból (Michael Gambon, Timothy Spall, Brendan Gleeson, Robert Hardy), akinek lehetősége volt eljátszani Winston Chruchillt.

(hp)
 

Az alkotók a filmet a forgatás ideje alatt rákban elhunyt John Hurt elmékének ajánlották, aki eredetileg Neville Chamberlain szerepét játszotta volna, azonban betegsége miatt végül egy jelentet sem tudott leforgatni.

(hp)
 

Ez a második 2017-ben bemutatásra kerülő film Churchill életéről. Az említett produkcióban Brian Cox alakítja az ikonikus brit politikust.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.