88% 95 szavazat
Cigányok ideje

Cigányok ideje

Dom za vesanje
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
2
Díjak (2)
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A cigányok ideje című Kusturica film a Szarajevó környékén élő cigányokról szól. Az Olaszországba szakadt Ahmed csillogó autójával hazalátogat és mézes-mázos szavaival meggyőzi a nagy szegénységben élő, nincstelen fiút, Perhant, hogy tartson vele Rómába. A… Több


Rendező: Emir Kusturica
Forgatókönyvíró: Emir Kusturica, Gordan Mihić
Ország: Egyesült Királyság, Olaszország
Premier (HU): 1997.09.25.
 
2021.04.03 pictuREader

legújabb vélemény

A cigány álmok nélkül olyan, mint a templom tető nélkül

Kusturica legnagyobb műve. Ehhez képest a Macskajaj egy groteszk bohózat, Az élet egy csoda című filmje pedig szentimentális tragikomédia. A Cigányok ideje a szerencsétlen sorsból még szerencsétlenebb végzet felé sodródók mesteri érzékkel vezetett, régi korok nagy narratíváit idéző időtlen története, mely minden nappal halad az egyre nagyobb aktualitás felé. A főszerep – a főhőst megformáló zseniális tehetségű jugoszláv Al Pacino, alias Davor Dujmovicon túl – mégsem elsősorban az eseményeké. Álomszerű képek, siratók éneke és valódi arcokra festett valódi érzések azok, amikről beszél a film. Beszél azokhoz, akiknek még van arcuk, akiknek még vannak álmaik, akik még hisznek egy Istenben, aki már nem hisz bennük.

1
 
2017.12.28 avatar123

Bár a történet egy kissé lassan folyik, azt kell, hogy mondjam, hogy az egyik legjobb film, amit az utóbbi időkben láttam. Amolyan igazi művészfilm, amit persze nem mindenki fog tudni értékelni, mégis az a fajta alkotás, amit kötelezőszerűen meg kellene nézni.

0
 
2017.08.21 gandalf01

Az egyik kedvenc Kusturica filmem, egyszerűen fantasztikus ez a történet és a képi világ egyaránt, de ami abszolút mindent vitt nálam, az a nagyon jól megválasztott zenei aláfestés. Mindez így egy igen csak frenetikus hatásba olvad össze. Ez egy alapmű, amit egyszerűen mindenkinek látnia kell. Csakis ajánlani tudom!

0

A film összbevétele 280 015 dollár volt (imdb.com).

#1