76% 30 szavazat
Egy asszony visszanéz

Egy asszony visszanéz

Egy asszony visszanéz
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
15
Szereplők (15)
Képek
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A színésznő Ágnes karácsony napján jelenti be férjének és kislányának, hogy sármos kollégájáért, Miklósért elhagyja őket. A válás után a pár Franciaországba majd Hollywoodba költözik. De külföldön csak Ágnesnek van sikere, ezért a pár hazaköltözik. Itthon Ágnest férje halálhíre és csinos süldő lánya, Judit fogadja, aki beleszeret mostohaapjába...

Rendező: Radványi Géza
Forgatókönyvíró: Radványi Géza
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1942.12.01.
 
2022.10.24 taba

legújabb vélemény

Amikor egy nő szerelmes

Álltalában nem szoktam romantikus filmeket nézni, ez alól az 1930-1945 között készült filmek kivételt jelentenek. Jávor Pál nagy kedvencem, nagyszerű színészi alakításai ma is lenyűgözik a nézőt. A cselekményben nem túl fordulatos, mégis a kellő időben gyorsan feszültséget teremtő film, sugározza egy letűnt korszak hangulatát, báját. A visszafogott színészi alakítások mögött tomboló érzelmek csak fokozzák a film drámai hatását.

0
 
2016.02.15 doroffee

Érdekes volt a film koncepciója, története, tanulsága... örültem, hogy végre egy kissé keserédesebb történetet láthattam abból a korból. Viszont picit az arányokat elnagyoltnak éreztem... gyakorlatilag a film első, hosszabb fele túl hosszúra lett nyú... Több

0
 
2017.08.13 ZsoltSon

Igazából nem kifejezetten rajongok azokért a filmekért, amelyek ebből a korszakból vannak, de ez egészen kellemes élmény volt. Hihetetlen, hogy Jávor Pál ennyire sokoldalú színész volt, annyi bizonyos, hogy felkeltette az életműve az érdeklődésemet.

0
 
2016.08.02 nándi99

Próbáltam beleélni magam, mit is jelenthetett a film a korszak emberének. Szerintem akkoriban ez a koncepció sokkal izgalmasabban hatott. Nekem egy kissé érdektelenségbe fulladó, nagyon általánosított téma. Minden esetre a hangulata abszolút megragadott.

0
 

Operatőr Makay Árpád, Ágnest Tasnády Fekete Mária alakítja.Szerző: seamandarin

#1