81% 793 szavazat
Éli könyve

Éli könyve

The Book of Eli
Filmadatlap
49
Vélemények (49)
31
Szereplők (31)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum
Harper  

Hol nézheted

Denzel Washington

FILMINFÓ

A Föld kiégett romjai között egy titokzatos férfi vándorol, táskájában egy féltve őrzött ereklyével, ami mindennél többet ér számára. A könyvön talán az emberiség sora múlik, Eli pedig minden erejével azon van, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2010.02.25. | Netflix (2023.09.01.)
 
2024.04.11 Bafam

legújabb vélemény

Posztapokaliptikus akciófilm, a Biblia halhatatlanságát hirdetve...

Szeretem a sci-fi filmeket, és a posztapokaliptikus filmeket is, hát még a road movie-t. Ez a film véleményem szerint a három műfaj összegyúrásából lett megalkotva, mely szerintem elég jóra sikeredett. Bár ez egy meglehetősen egyszerű történet, jómagam nagyon szórakoztatónak és lenyűgöző filmnek találtam. Ez a film egy ember küldetéséről szól, hogy a szavaival élve eljusson egy könyv (Biblia) arra a helyre, ahol annak lennie kell. Nos, nem vagyok vallásos ember, de látom, mekkora értéke van ennek a könyvnek a háború által szétszakított világban. Végül is, az a 107 perc műsoridő rendkívül gyorsan eltelt, ami mindig jó jel egy film minősítése alkalmával. Kicsit megakadt a közepén, de a végén egy teljesen váratlan fordulattal megváltotta magát. Ne aggódj; nem fogom itt előadni, mi lett a filmnek a befejező része. Szintén egy kísérteties hangulatsáv erősíti meg a látványt, és nagyszerű hatást fejt ki az érzelmek sztrádáján. Összességében, bár nem mindenhol fogadták jól, és bár nem tökéletes, jó próbálkozás... Ajánlott.

1
 
2023.09.19 Harper

Disztópikus képi világ

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alan Hughes és Albert Hughes 2010-es akciófilmje, a The Book of Eli egy különleges disztópikus képi világot tár elénk, felvetve annak lehetőségét, hogy egyszer az emberiség a kipusztulás szélére kerül majd, és a sivataggá váló földfelszínen vegetál (bandákba szerveződve). A legfőbb karakter, Éli (Denzel Washington) egy általa nagyon sokra tartott könyvet rejtegetve vándorol a kihalt bolygón, miközben életére tör egy banda, mely a könyvére is szemet vet. Később kiderül, hogy a könyv az utolsó még megmaradt Biblia, melyet Éli kívülről megtanul, hogy ha a könyv megsemmisülne is, fennmaradjon az utókor számára. Éli helyzete egyre nehezebb, mert a banda jelentős túlerőben van, és várható, hogy előbb-utóbb megölik a magányos férfit. A film utolsó harmada nagyon izgalmas, és inkább drámává, mint akciófilmmé változik. A Biblia megmenekül, de ennek súlyos ára lesz. Az Éli könyve egy megosztó film, nekem tetszett, bár sokkal inkább a különleges disztópikus képi világ, mintsem az alaptörténet miatt. Értékelésem: 80%.

2
 

Denzel Washington klasszikusa,amit többször kell megnézni,hogy igazán megértsd a lényegét.Imádom minden kockáját.Zseniális,szemet gyönyörködtető képsorok,fantasztikus poszt-apokaliptikus világ,amiben csak a legerősebbek élhetnek! Kedvenc,csak ajánlani tudom.

0
 
2017.04.15 indingo

Bírom az ilyen világvége hangulatú filmeket. Nagyon tetszett a története, végig izgalmas is volt. Mila Kunis helyett találhattak volna érettebb színésznőt, a játéka nem tetszett.

0
 
2017.07.26 Deku

Habár Denzel Washington minden tőle telhetőt megtett nem jött be. Szerintem sokkal jobban is el lehetett volna készíteni a szóban forgó filmet de sajnálatomra ez most nem jött össze.

0

A film összbevétele 157 107 755 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Éli beszéde, mielőtt megküzd Carnegie embereivel a bárban, az Mózes 3:17-19-ből származik, ahol Isten kiűzi Ádámot és Évát az édenkertből. Szerző: Bafam

#2
 

A filmet 80 millió dollárból készítették és 157 millió dollár bevételt produkált. Szerző: LionelMessi10

#3
 

A filmben a kannibálok keze a Kuru-kór miatt remeg, mely akkor alakul ki, ha emberi belsőséget (például agyat) fogyaszt valaki. A kór első tünete a végtagok rángása. Szerző: hp

#4
 

Denzel Washingtont Bruce Lee tanítványa, Dan Inosanto készítette fel.Szerző: hp

#5