Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Jackie


(Jackie)
Jackie

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.

A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak. (Forgalmazza: Mozinet)
(Pajor Sándor)

Vélemények

 
2017. 02. 15. 20:31 

A film kapcsán belegondoltam abba, hogy szegény J. F. Kennedy halála (talán) ismertebb, mint maga az élete volt. Nyilván merész kijelentés ez az USA egykori elnökéről, ám ahhoz kétség sem férhet, hogy a merénylet, amelynek áldozata lett, bejárta az egész világot, szerintem nincs az az ember, aki ne tudna pontosan minden egyes részletéről, s még maga a feltételezett gyilkos (és az ő meggyilkolása is) igen híres. A Kennedy család történetét furcsa rejtély lengi be, főleg ha belegondolunk, hogy a filmben is szereplő Bobby Kennedy-t is hogyan érte el a végzete, továbbá a Marilyn Monroe-val való botrányos viszony is tovább tetézi a dolog misztikusságát.
Jackie Kennedy-nek, aki nemcsak a háttérbe húzódva támogatta a férjét, igen jelentős szerepe volt a Kennedy-imázs kialakításban. Személyisége erőteljes, egy intelligens és karakteres asszony volt, aki igazi stílust teremetett, sok nő utánozta az öltözködését, a hajviseletét. Ezek a tulajdonságai méltóvá tették volna őt arra, hogy egy olyan filmet készítsenek róla, amely bemutatja az életét first ladyként és szerintem sokan kíváncsiak lennénk hogyan élt J. F. K-vel való megismerkedése előtt is. Ám a készítők csupán egyetlen részletét (bár tény, hogy igen fontos részletét) mutatják be az életének. A történet szerintem egyik legerőteljesebb jelenetete az, amikor a merénylet után Jackie a véres ruhájában nézi végig azt, ahogy Johnson elnököt beiktatják. Másik nagy erénye a nagyon jó forgatókönyv, amely egy "feldarabolt" történetet is képes egyben tartani, valamint lineárisan végigvezetni, s véleményem szerint ennek köszönhető, hogy a retrospektív jelenetek is jól sikerültek (valamint a csak ritkán használt, de jól kivitelezett fekete-fehér képsorok is hatásosak).
Natalie Portman alakítása valóban nagyon jó, uralja a filmet szinte végig. Oscar-díj szempontjából tény, hogy hálás a szerep, de a színésznő tudott érdemben hozzátenni a karakterhez. Megkockáztatom, hogy Portman túl jó volt abból a szempontból, hogy a többi mellékszereplőtől elvonja a figyelmet (s ebbe beletartozik Billy Crudup és John Hurt is).
Egyetlen, viszont cseppet sem elhanyagolható hibaként viszont felróható, hogy bár giccsbe nem hajlik át, de a túlzott hazafiasságot nem tudja kikerülni a film, s bizonyos részein olyan érzéseim támadtak, hogy bizony, helyenként a botrányairól is ismert Kennedy-t kicsit próbálják tisztára mosni a feleségén keresztül.
Mindent figyelembe véve a Jackie egy abszolút élvezhető, drámai alkotás, amelyben valóban egy csodálatos Natalie Portmant láthatunk, s igyekszik a történelmi hitelességnek eleget tenni egy kissé hazafias, de giccsbe nem hajló felhanggal.

 
2017. 03. 04. 22:49 

Natalie Portman alakítása. Ezzel leírható ez a film, hiszen ez az, ami megmarad, ami segít átadni a sztorit. Direkt meghallgattam egy eredeti interjút Jackivevel és tényleg át tudta adni a hanghordozást és az outfitet is. Jó film volt szerintem!

 
2017. 01. 02. 12:58 

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint az "El club" vagy éppen a "Neruda"(bár utobbi is 2016-os film mint a Jackie).Szóval a film elején vártam a nagy amerikai filmcégek logóit de csak nem jöttek,mert nem mernek egy chilei rendezőnek adni egy ilyen fontos amerikai történetet.Tehát ott ültem a teremben és sorba jöttek a "no name" kis filmcégek logói.Úgy ültem be a filmre,hogy bár nem kapott filmként elismerő díjakat,jelöléseket de színészi nominálás és diadalok azok voltak bőven.Szóval a filmtől nem vártam annyira sokat.Hát nagy meglepetés ért.Az igaz,hogy Natalie Portman eggyéválik Jackie karakterével de a játéka annyira sokszínű,hogy a karakter eljátszásán túl mutat.És akkor a filmről.A "Jackie" nem áll be a nagy patrióta amerikai filmek tömkelegébe,nem annál sokkal okosabb.Ez az alkotás megmagyarázza azt,hogy ha Isten olyan "jó" akkor miért okoz fájdalmat az embereknek.Valamint hihetetlenül varja össze az általa bemutatott idősíkokat,amelyeknek köszönyhetően nekünk nézőknek is könnyebb azonosulnunk Jackie-vel.De a leghihetetlenebb,hogy meri kritizálni amerikát egy ilyen történettel.És belerakja a történlemet,pontosabban a dícső múltat ami viszont többé már nem lesz,a sajtó vágyait egy ilyen sztorihoz,de természetesen a first lady élet hátrányait is,sőt magát az élet értelemét is.Mindez szép és jó de kell hozzá egy színésznő aki ezt eljátssza.Natalie Portman erre a szerepre több mint tökéletes döntés volt.Persze hibák is akadnak de az embernek a film után nem azokon jár majd az esze.Szóval ez a film mindenféleképpen tökös azért mert mer kritizálni,ám ezt azért teszi,hogy segítsen kijutni a pácból ennek a "tönkerment"Amerikának.

 
2017. 02. 23. 20:23 

Az ötlet nagyon jó, hogy a feleség szemszögéből mutatják be az események, nekem tetszett. A film számomra nyomasztó volt, de Natalie Portman játéka fantasztikus, illetve a zene és a ruhák kiemelkedőek voltak.

 
2017. 02. 09. 12:17 

Tetszett! Számomra túl rövid volt ez a négy nap ahhoz, hogy megfelelő történelmi és politikai rálátást kaphassuk. És pár pontatlanság is, de összeségében jó volt. A kosztüm, látvány és a zene viszont kimagasló volt, Natalie Portmannal játékával együtt.

 
2017. 02. 11. 21:54 

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint az "El club" vagy éppen a "Neruda"(bár utobbi is 2016-os film mint a Jackie).Szóval a film elején vártam a nagy amerikai filmcégek logóit de csak nem jöttek,mert nem mernek egy chilei rendezőnek adni egy ilyen fontos amerikai történetet.Tehát ott ültem a teremben és sorba jöttek a "no name" kis filmcégek logói.Úgy ültem be a filmre,hogy bár nem kapott filmként elismerő díjakat,jelöléseket de színészi nominálás és diadalok azok voltak bőven.Szóval a filmtől nem vártam annyira sokat.Hát nagy meglepetés ért.Az igaz,hogy Natalie Portman eggyéválik Jackie karakterével de a játéka annyira sokszínű,hogy a karakter eljátszásán túl mutat.És akkor a filmről.A "Jackie" nem áll be a nagy patrióta amerikai filmek tömkelegébe,nem annál sokkal okosabb.Ez az alkotás megmagyarázza azt,hogy ha Isten olyan "jó" akkor miért okoz fájdalmat az embereknek.

 
2017. 02. 12. 05:21 

Nekem nagyon tetszett! Egy teljesen új szemszögből ismerhettük meg a történetet, egy olyan perspektívából, ami semmilyen körülmények között sem elhanyagolható. A díszletek, kosztumök teljesen korhűek, és a zenét is csak dicsérni tudom. Mindenkinek ajánlani tudom, nőknek kötelező megnézni!

 
2017. 02. 10. 10:22 

Nagyon elgondolkoztató volt a film és teljesen korhű. A zene egyszerűen fantasztikus, nem csak hangulatot biztosítsa, de nagyon sok érzelmet is képes kiemelni, teljesen jogosnak érzem az Oscar jelölést, és nem csak ezen a téren. Natalie Portman egyszerűen fantasztikus a szerepében, tökéletesen egyensúlyoz a személyiségek egyes rétegei között, csak dicsérni tudom.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.