Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Jackie


(Jackie)
Jackie

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.

A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak. (Forgalmazza: Mozinet)
(Pajor Sándor)

Vélemények

 
2017. 01. 02. 12:58 

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint az "El club" vagy éppen a "Neruda"(bár utobbi is 2016-os film mint a Jackie).Szóval a film elején vártam a nagy amerikai filmcégek logóit de csak nem jöttek,mert nem mernek egy chilei rendezőnek adni egy ilyen fontos amerikai történetet.Tehát ott ültem a teremben és sorba jöttek a "no name" kis filmcégek logói.Úgy ültem be a filmre,hogy bár nem kapott filmként elismerő díjakat,jelöléseket de színészi nominálás és diadalok azok voltak bőven.Szóval a filmtől nem vártam annyira sokat.Hát nagy meglepetés ért.Az igaz,hogy Natalie Portman eggyéválik Jackie karakterével de a játéka annyira sokszínű,hogy a karakter eljátszásán túl mutat.És akkor a filmről.A "Jackie" nem áll be a nagy patrióta amerikai filmek tömkelegébe,nem annál sokkal okosabb.Ez az alkotás megmagyarázza azt,hogy ha Isten olyan "jó" akkor miért okoz fájdalmat az embereknek.Valamint hihetetlenül varja össze az általa bemutatott idősíkokat,amelyeknek köszönyhetően nekünk nézőknek is könnyebb azonosulnunk Jackie-vel.De a leghihetetlenebb,hogy meri kritizálni amerikát egy ilyen történettel.És belerakja a történlemet,pontosabban a dícső múltat ami viszont többé már nem lesz,a sajtó vágyait egy ilyen sztorihoz,de természetesen a first lady élet hátrányait is,sőt magát az élet értelemét is.Mindez szép és jó de kell hozzá egy színésznő aki ezt eljátssza.Natalie Portman erre a szerepre több mint tökéletes döntés volt.Persze hibák is akadnak de az embernek a film után nem azokon jár majd az esze.Szóval ez a film mindenféleképpen tökös azért mert mer kritizálni,ám ezt azért teszi,hogy segítsen kijutni a pácból ennek a "tönkerment"Amerikának.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.