83% 51 szavazat
Salamon és Sába királynője

Salamon és Sába királynője

Solomon and Sheba
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
20
Szereplők (20)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Dávid, Izráel királya nem sokkal halála előtt isteni látomást lát, mely szerint kisebb fia, Salamon fogja őt a trónon követni. Az idősebb fiú, Adóniás úgy véli, jog szerint őt illetné a korona, ezért bosszút forral. Egyiptom fáraója eközben Sába királynőjével szövetkezik, hogy elpusztítsa Salamont, akinek bölcsessége és emberszerető uralma szálka a környék zsarnokai szemében. Adóniás, a fáraó, a tizenkét törzs vezére - és olykor maga a szigorú Jehova is - keményen próbára teszik Salamont, de a legnagyobb kísértés Sába királynőjének ellenállhatatlan csábereje.

Rendező: King Vidor
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1959.10.27.
George Sanders
Gina Lollobrigida
George Sanders
John Crawford
George Sanders
Yul Brynner
Gina Lollobrigida
Yul Brynner
Gina Lollobrigida
Yul Brynner
Gina Lollobrigida
Yul Brynner
 
2018.11.23 Turon

legújabb vélemény

Valahogy nekem nem jött be. Túlságosan szét van húzva. Értem, hogy ez egy nagy léptékű film meg minden. De az egész megvalósítás szerintem tobzódik a sok hosszú, kitartott jelenetben, ami elvesz az élvezhetőségéből. Fölösleges.

0
 
2018.06.23 László Sánta

Nem vagyok egy nagy filmkritikus, de szerintem a korhoz képest jó film, és remekül bele tudjuk magunkat képzelni Salamon király korába, és a csatajelenetek is jók szerintem.

0
 
2017.03.12 bocerkaa

Az idő nem kezdte ki ezt a filmet. Még mindig elképesztően jónak számítanak az alakítások a színészlegendák részéről. Minden hús vér. Semmi digitális trükk. Valódi monumentális filmalkotás.

0
 
2016.12.01 feri1

Oda vagyok a régi filmekért. Gina Lollobridgida meg szerintem evidens, hogy fémjelzi, hogy egy jó filmet fogunk látni és kész.

0

A film összbevétele 12 200 000 dollár volt (imdb.com).

#1