Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Fiú a vonaton


(The Boy on the Train)
Fiú a vonaton

Tartalom

Egy amerikai rendező visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére, amiben a gyermekvasutak világát mutatta be. A vetítés utáni napon találkozik egy fiatalemberrel, aki azt állítja, hogy ő az egyik, filmben látható kisfiú. Az időközben felnőtt férfinak nem tetszik, ahogy a rendező ábrázolta őt, és mindenáron beszélni akar vele erről. Ebédelni hívja, azonban ami egy egyszerű találkozásnak indul, hamarosan egy hol vicces, hol már-már hátborzongató autóúttá válik a magyar vidéken… (Vertigo Média)
(ps)
 
2017. 08. 25. 00:43 

Hát egy élmény volt, az biztos. Hogy milyen, azt még nem döntöttem el teljesen. A koncepció érdekes, alakítások is rendben vannak, de azt hiszem a legnagyobb baj csak az, hogy ez nem tipikusan az én ízlésvilágom. Közepesnél jobbat nem tudok rá adni.

 

Roger Deutsch második játékfilmjét a hazai közönség először a 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciójában láthatta. A Fiú a vonaton számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt. A főleg kísérleti filmesként ismert Deutsch már a nyolcvanas években is forgatott Magyarországon, az akkor rögzített jeleneteket pedig többek között a Suit Ancienne című dokumentumfilmjében használta fel. A Fiú a vonaton a rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan archív felvételek segítségével mesél el fiktív történetet, miközben a dokumentumfilm készítés etikai aspektusait állítja középpontba. (Vertigo Media)

(hp)
Filmsomnia.hu - Fiú a vonaton
A Fiú a vonaton igen szűk közönséget céloz meg, ennek ellenére mindenképp érdemes adni neki egy esélyt; nagyon jó tanulsággal szolgál tetteink lehetséges következményeiről és az elengedésről.
80/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.