73% 505 szavazat
The Strain - A kór

The Strain - A kór

The Strain
Filmadatlap
45
Vélemények (45)
78
Szereplők (78)
47
Képek (47)
6
Videók (6)
8
Érdekességek (8)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad (2014) - 13 epizód
2. évad (2015) - 13 epizód
3. évad (2016) - 10 epizód
4. évad (2017) - 10 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

New York városában elszabadul a pokol, miután a lakosságot egy vámpírvírus fertőzi meg. A Járványügyi Központ vezetője, Dr. Ephraim Goodwather és csapata nyomozásba kezd, hogy kiderítsék a járvány kitörésének okát. A kór az ikonikus rendező, Guillermo del Toro (A faun labirintusa, Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2014.10.21. | Disney+ (2022.06.14.)
 
2023.12.31 Robinson76

legújabb vélemény

Kívül zombi, belül vámpír

Ez a széria azok közé tartozik, melynek a bevezető részében egy ígéretes történet kezd el kibontakozni előttünk. Egy repülőgépen a landolást követően semmi életjel nem mutatkozik. Főhősünk és társa, akik a járványügyiek szolgálatában állnak, elsőként lépnek a gép fedélzetére, ahol nem várt látvány, néhány furcsa, parazitaszerű féreg és négy váratlanul felébredő utas fogadja őket. Nos ez után az erős felütés után kezd igazán kibontakozni az a rendkívül érdekes történetszál, ami a kór megismerésével foglalkozik. Van itt még azonban egy idős vámpírvadász, aki már mindent megtudott a fajról, amit tudni érdemes, illetve egy német üzletember, aki egy nagyobb hatalom szolgálatában a vámpír vírus elterjesztése mellett elkötelezett. Ezen két karakternek a párharca van leginkább kidolgozva, és jelenti a sorozat csúcspontját. Szóval ezt a sorozatot inkább egy epikus küzdelemként tudnám leírni a vámpírok és a vadászok között, ami sokkal ígéretesebben indult, mint ami végül lett belőle, de véleményem szerint még így is a jobb vámpíros szériák közül való.

2
 
2017.08.23 Deku

Nagyon-nagyon erősen indított a Strain. Hasonlóan apokaliptikus sorozatot kaptunk mint a TWD bár mégis más köntösben. Erős karakterek és haláli jó történet. Fet a kedvenc.

3
 

Az első évad iszonyatosan nagyot durrant, aztán a második és a harmadik évad kissé lejjebb adta, a negyedik pedig már lecsúszott erős közepesre. Ezektől függetlenül kifejezetten jó a sorozat.

1
 
2016.02.17 indingo

Az első évad kifejezetten jóra sikeredett, a második már kicsit halványabb. A 2. évadra lecserélték a kis srácot, de mintha nem csak a színészt, de a teljes személyiségét lecserélték volna. Az új gyerek elég makacs, sokszor gonoszka.

1
1
 
2020.05.19 Klauka89

Egyszerűen imádom

Mikor legelőször elkezdtem nézni, úgy ültem a kanapén, hogy WTF?! Mi a sz*r volt ez? Aztán a többi rész már nézette magát. Magával ragadott. Egyszerűen imádom! Aki egy picit el tud rugaszkodni a földtől, a megszokott normálistól, annak tetszeni fog. Mind a 4 évadot nézzétek meg! ❤️ Ja, és Setrakian szinkronja zseniális. Szélyes Imre❤️❤️❤️

1
 

Vasiliy Fet szerepe kifejezetten Ron Perlman-re lett írva.Szerző: magyaristvan

#1
 

Néhány jelenet a nemrégiben lezárt torontoi metro-ban készült.Szerző: magyaristvan

#2
 

Miguel Gomeznek zenei karrierje is van. Hip-hop és rap zenében utazik, több lemeze is megjelent már. Szerző: indingo

#3
 

Az első évadban még Ben Hyland alakította Zach Goodweathert, a további évadban már Max Charles. Szerző: indingo

#4
 

A sorozat alapjául Chuck Hogan és Guillermo del Toro azonos című regénye szolgál. Szerző: hp

#5
 
Értékelés: 6/10
(2015. 05. 06.)
The Strain
Del Toro-nak mindig is volt egy hatalmas hibája: sokkal kevésbé érti az embereket, mint a szörnyeket. Több