2021.01.26 09:44 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Nehéz!

A film angol mivoltát tekintve nem lepődtem meg. Száraz vonalvezetés, néhol keményebb megnyilvánulás, és semmi olyan érzelem, ami meghatná, lebilincselné az embert. A drámai befejezés viszont szerintem kár volt, a pozitívabb szerelmi, romantikus kibontakozásnak jobban örültem volna, és jobban is illett volna a filmhez. Valahogy igazából nem tudta a film átadni a főhős érzelmeit, inkább egy olyan semmitmondó érzést próbált táplálni a néző felé, hogy leszarom tabletta... Hát, ebből jó igazából nem sült ki. Az akció része sem dobta fel a filmet, csupán a főhős játéka és a fekete cica megmenekülése okozhat fontos jeleneteket.

Összességében a történet közepes. Vannak benne olyan részek, amik vagy nem oda illők, vagy máshová tettem volna, és a végkifejletet mindenképp átírtam volna pozitívra. A rendezésben vannak biztató jelek, de ez is csak a közepes kategóriát éri el. A színészi alakítások közül csak Gary Stretch szerepét tudom kiemelni, szerintem ő jót alakított, bár voltak gyengébb részei, de ezt a forgatókönyvnek köszönheti. Szerintem egy négy csillagot meg tudok adni az ő szerepére, és ez az, ami a filmet a nagyon átlagostól kicsit fentebb emeli a közepes kategóriába. A hangi és képi effektek rendben voltak. Így amit max ki tudtam sajtolni ebből a filmből, az a három csillag.

Nehéz!

Lehetett volna ez jobb is, ha egy kicsivel több olyan érzelmet adnak a nézőnek, ami jobban értelmet ad a végkifejlethez. Bár megmutatkozik az angol sznob viselkedés, és azon gyűlölet és erőszakos viselkedés, amit Angliában képviselnek. Én egy kis humort is vittem volna a filmbe, de ez csak az én meglátásom. A végső fázisban a fekete macska viszont feldobja a filmet, ami szintén pozitívummal ér véget, de a végkifejletet nem értettem, miért kellet így megcsinálni. Annak tudom ajánlani, aki szereti az angol stílusú, száraz, keményebb filmeket, amiben ugyan történik valami, de mégsem olyan sok. Üdv, Yosi

thriller

Boots Mason (Gary Stretch - Nagy Sándor, a hódító) smasszerként dolgozik Anawalt (Stephen Rea - Interjú a vámpírral), a kétes ügyletekben utazó üzletember mellett. Ez annyit... több»

1