2024.03.07 23:49 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

6/10 – Fantasztikusan indul, aztán kicsit próbára tesz

A film első része ritka vicces és eredeti. Látunk egy halom meglehetősen ismert hollywoodi színészt és járulékos celebet (lásd Rihanna), akik saját magukat játsszák, miközben házibuli van a helyi burzsuj környéken. Közülünk, nézők közül azok, akik nagy filmfogyasztók, ezt önfeledt szórakozással tudjuk szemlélni. Szórakoztató, ahogy minden pillanatban tök ismert figurák pattannak elő, remek geg, hogy civil önmagukat alakítják, meg kell hagyni. Közben vannak utalások korábbi filmekre és szerepekre is, de az eredmény kicsit se dokumentarista, mert nyilvánvaló, hogy csak eljátsszák a valóságot.

A folytatásban következő ZS kategóriás világvége film rész többnyire már egyáltalán nem kötött le, bár szórványos jópofaságok ott is akadtak. A vége felé a Channing Tatum jeleneten besírtam a röhögéstől. De rendesen meg kell dolgozni ezekért a pillanatokért, gyakran szenvedéssel társul mindez, legalábbis az olyasmi, mint amikor a Backstreet Boyst kellett full hangerőn nézni és hallgatni, számomra audiovizuális bántalmazás kategória.

6/10 – Fantasztikusan indul, aztán kicsit próbára tesz

Én láttam ezt tizenegy éve is, de most, hogy már több ezer filmmel a hátam mögött sokkal jobban ismerem a szereplőket, sokkal érdekesebb volt, mint első alkalommal. Az összes gagyi részével együtt. De sokatmondó, hogy egyáltalán nem emlékeztem rá, és amikor visszajött az emlékem, hogy már láttam, még mindig nem idéződött fel semmi, de a világon semmi... Tehát két lehetőség van: 1. a legkevésbé se emlékezetes a film, 2. nem józanul láttam, és azért nem épült be. Az elsőre tippelnék, szerintem bárki megnézi, öt év múlva már az előzetese alapján se fog semmire se visszaemlékezni.

De azért szórakoztató, egynek teljesen jó. És akkor itt kell egy felelősségelhárító nyilatkozat. Figyelem, az fog tudni rajta szórakozni, aki nem akad fenn az alpári és trágár dolgokon, sőt, ájtatos szentek számára kifejezetten nagy ívben kerülendő! Olvastam hozzászólóktól, hogy van a filmnek üzenete, azért ezt fenntartással kezeljétek (írhattam volna, hogy bullshit, igaz lenne, csak udvariatlan), ezt nem az üzenet miatt nézzük. Bár ha valakinek az üzenet, hogy a jók üdvözülnek, és ezt látva a hőseink is igyekeznek jóvá válni, akkor legyen ez nekik üzenet.

69 Itt a vége  (2013)

katasztrófafilm | szatíra | vígjáték

James Franco bulijai messze földön híresek: mindenki ott van, aki számít, és mindenki megtesz mindent, hogy a másikat lekörözze. Jay Baruchel, aki épp látogatóba... több»

0