2024.04.11 22:51 Timon Olvasottság: <100x
2

When You WISH Upon a Star...

Tavaly a Disney egyik legnagyobb dobásának szánt alkotása volt ez, mely gyönyörű, de sajnos nem mindenhol érte el azt a nagy sikert, melyet megérdemelne. Mint tudjuk, 2023, amikor a Disney fennállásának 100. évfordulóját ünnepelték, nem a legsikeresebb évük volt, egy, talán két készítményüktől eltekintve, reméljük, az idei gyümölcsözőbb lesz (amúgy valószínű). Ez a film sem volt kivétel nagyon, ugyanakkor legalább a Disney+ -on most nagyon tarol, ami jó. Érezhetőek a történetében bizonyos klisés elemek meg egyszerűség, de alighanem ezúttal az a lényeg. Ez egyike azoknak, ahol biztosan nem fogok később sem belefáradni a simább sztorialapba. A jelentése nagyobb értékkel bír: apróbb utalásokat rejtettek el benne korábbi Disney-mesékről, de még az animációja is tökéletesen egyedi, ezzel a 3D+2D-féle keveréssel: ahol a régi és a modern rajzolástechnika találkozik. Hát még milyen aranyos az amúgy régi, ikonikus Kívánságcsillag! Sejtjük ugyebár, hogy nem mostanában találták ki... :) Rosas helye tökéletes egy sor olyan eseménynek, melyek kellenek egy ilyen meséhez: a dolgos nép, a király, egy „kissé” ellentmondásos harmónia, azaz hogy a Kívánságaikat elveszi, nem teljesíti, de így fenntartja a hatalmát. Asha erre jön rá, és meg kell szereznie a nép bizalmát, hogy legyőzzék a gonoszt. Nagyon helyén van ennek a musicalitása, tetszenek a számok, főleg amikor először idéz Kívánságot. Asha magyar hangja, Kardffy Aisha pedig egyszerűen gyönyörűen énekel főleg. Valentino meg szintén aranyos volt, és ultravicces, de hát ez utóbbit nem is nagyon spórolhatták ki egy centenáriumi varázslatot ünneplő filmből. :) Nagyon megható jelenetekből sincs hiány, csak nem akarok nagyon spoilerezgetni.

Nézzétek végig a stáblistát! Én ott igyekeztem minél több karaktert felismerni, legtöbbet sikerült is. Tökéletes tisztelgés a korábbi filmek szereplői előtt no meg az alkotók előtt is, gondolom. Az utána jövő jelenet pedig a tökéletes befejezése ennek.

When You WISH Upon a Star...

10/10.

68 Kívánság  (2023)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»

2