Rólam

"Filmkritikusi" vénám kiélése. :)

Helló Zsanett (becenevem: Zsena) vagyok, 36 éves Budapesten élek és dolgozok szoftverfejlesztő-ként, mellette némi írói vénával, ami gyerekkorom óta (szavalóversenyek, novella és versírások hobbiból) elkísért.

A DUE-re is jártam komm. és media szakra, (-jelenleg ugyanitt mérnöki szakon tanulok-) ill. gyakornok és részmunkaidős voltam a egy online mediá-nál egy évet, mellette kultúrális eseményeket szerveztem íróknak, költőknek, művészeknek ezáltal szerintem nagyon széles látóköröm lett stílusok, műfajok, emberek kapcsán,  és jó magam is művészléleknek tartom magam, festek (kikapcsolja az agyam), bloggerkedek mai napig, csak ma már inkább szakmai lapoknak írok avagy hobbiként néha ide is mivel a filmek, zenék, könyvek az életem meghatározó részei.

Mivel imádom a filmeket, válogatás nélkül bármit képes vagyok megnézni, és főleg azokat szeretem, amik megosztó filmek, amik elgondolkodtatnak, amik erős érzelmeket váltanak ki belőlem. Kedvenceim a koreai sorozatok, filmek, dokuk, sci-fi filmek, az elvont filmek, és a művészfilmek is. Utóbbit a színház szeretete miatt is kedveltem meg. 

A véleményem azért is szeretem megosztani másokkal filmek terén is, mert én is sokszor szeretek olvasni kommenteket, kritikákat amik segítenek tisztábban látni egy-egy alkotás kapcsán, viszont kevés olyan kritikus avagy oldal van, akik nem csak egymástól másolnak és akik nem mennek egymás után, hanem van saját véleményük, mégha az szembe is megy sokakkal. :) Ez az ok ami miatt elkezdtem írni ide is. Tervezem egy-két éven belül saját kritikusi blogom lefeljesztését is, még ha a kutya se fog olvasni, de legalabb egy helyen lesznek az agyam szüleményei. :D

Kedvenceim műfajaim sorrendben: 

  1. Sci-fi filmek (hard, cyberpunk, biopunk, űropera, disztópia, utópia, időutazás, invázió, mutáns...)
  2. Fantasy filmek (Heroikus, és epikus is)
  3. Horror (pszichológiai) filmek
  4. Gengszterfilmek (Maffia és Yakuza filmek)
  5. Háborús filmek (Igaz történetek, Dokuk)
  6. Thriller (Suspense, krimi) filmek
  7. Filmdráma (melodráma, romantikus, életrajzi, koreai)
  8. Sitcom (The Big Bang Theory, Friends)
  9. Western (Eastern)
  10. Akciófimek (koreai, tudományos-fantasztikus akció, kémfilmek)


Legújabb verseim és gondolataim: https://cyb3rmind.tumblr.com/
Pár régebbi versem: https://dokk.hu/kolto.php?neve=Tam%C3%A1s%20Zsanett
Ahol vannak még írásaim, és rendezvényeim képei: https://gondolatfeszek.wordpress.com/rolam/

 

2024. 01. 10.
Felejthető megmártózás egy tini horrorban
Egy tehetséges szereplőgárda és egy maroknyi díszlet nem igazán elég ahhoz, hogy megmentse az Éjszakai merülést a felejtéstől és attól, hogy kimondottan jó horrorrá váljo... több»
3
2023. 09. 21.
Az az álmom, hogy szeressenek
A dél-koreaiak az elmúlt pár évben tartogattak meglepetéseket sorozatok és filmek tekintetében. Nem hiába támogatja a Netflix ezeket az alkotásokat, mind látványban, mind... több»
2023. 07. 25.
Mi ez a borzalom? XD Zs kategória a köbre emelve. Színészi játék nulla, adaptácio 0. Kár, hogy nem lehet nulla pontot adni, mert ez értékelhetetlen. :)... több»
2

65 Fubar  (2023)

2023. 06. 08.
Jóvátehetetlen lenne Schwarzi hibája?
A FUBAR érdekes cím a sorozatnak, először nem igazán tudtam hova tenni ezt, hiszen adott egy csapat CIA ügynök, akik együtt dolgoznak különböző ügyekben, és még csak szób... több»
7
2022. 09. 15.
A tökéletes törékeny, akár a normális és az őrület határa
Azta! Ez film ( A tökéletesség 2018 - The Perfection) teljesen kiakasztott és egyben lenyűgözött. Folyamatosan vitt magával a cselekmény. Adott egy csellista zeneiskola, ... több»
Twin Peaks (1989)
Barbie (2023)
Fubar (2023)
Tokyo Ghoul (2014)
Columbo (1971)