Ma ünnepli 83. születésnapját Terence Hill, melynek kapcsán cikkünkben 5 érdekességet gyűjtöttünk össze az inokus színészről.

1. Részben annak köszönhetően került a westernfilmek világába, mert hasonlított egy sikeres pályatársára, Franco Neróra. Amikor Nero nem ért rá, az olasz producerek Hillt választották.

2. Mario Girotti néven látta meg a napvilágot, majd 1967-ben megváltoztatta a nevét. Hill a hivatalos német honlapján azt állította, hogy a filmproducerek összeállítottak egy listát 20 névből, és 24 órát adtak neki, hogy válasszon egyet. A Terence Hillre esett a választásra, mert ez a név tetszett neki a legjobban, ráadásul a kezdőbetűk megegyeznek édesanyja nevének kezdőbetűvel (Hildegard Thieme).

3. Kevesen tudják, de fia, Jess Hill szintén színész, aki apja mellett tűnt fel kisebb szerepben a Bunyó karácsonyig és Az ördög jobb és bal keze című filmekben. Terence Hillnek volt egy örökbefogadott fia is, Ross Hill, aki úgyszintén a nyomdokaiba lépett a showbizniszben, de 1990-ben egy közúti balesetben elhunyt.

4. Terence Hill édesanyja német, míg édesapja olasz származású volt. Utóbbi vegyészként dolgozott. A színész németül is folyékonyan beszél.

5. Terence Hill összesen 18 (!) filmben szerepelt együtt Bud Spencerrel.

Lapozd át a galériánkat, melyben végikövetheted a színész pályafutásának legfontosabb állomásait.