Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

Az ördög jobb és bal keze (1970)

Lo chiamavano Trinità...
Filmadatlap
 
17
Szereplők
15
Vélemények
4
Képek
Videók
 
Deku   2017. 07. 10.

Teljesen lényegtelen hány Bud Spencer film van az összes ugyanarra a sémára épül. Szinte semmi különbséget nem fedezek fel. A humor ami ha van benne kimerül a pofozkodásban ami nem vicces.

 
HETEDIK   2018. 11. 25.

Felejthetetlen klasszikus, amit akárhányszor néz meg az ember, mindig ugyanolyan jól szórakozik.


 
Thibo84   2019. 04. 09.

Az első film, amiben felismerik a párosban rejlő hihetetlen lehetőséget. Számtalanszor láttam, de nem tudom megunni, és ehhez hozzájárulnak a zseniális szinkronhangok is. Jó a humora, számtalan megnézés után is megmosolyogtat.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

A spagetti-western műfaj koronázatlan királya. A legtöbb jelenete sablonos és egyszerű, mint a faék, de a westernek és az amerikai sznobizmus parodizálása, a megunhatatlan pofozkodós jelenetek és aranyköpések mégis kultuszfilmmé tették kis hazánkban. A nyitójelenet pedig mindent visz.

 
Filmelemző   2018. 05. 11.

Megunhatatlan nagy klasszikus a vígjátékok és a Bud Spencer - Terence Hill filmek között, nálam az első ötben szerepel. A pofozkodós jelenet a szektások táborában a Mescal nevű mexikói bandita embereivel, egészen zseniális. Amikor először láttam kisgyermekként édesapámmal, az oldalam is megfájdult annyit nevettem rajta. Aztán 30 évvel később már az én kisfiam ült mellettem, mikor újra megnéztük és megint szakadtam a nevetéstől. Értékelésem nyilván nem lehet kevesebb 8 pontnál.

 

A filmnek van valódi inspirációja és történelmi háttere, mégpedig az, hogy a mormonokat mészárlás árán is el akarták űzni az ő lakóhelyükről, 1983-ban, ami inspirálta a film készítőit.

(Shelby07)
 

A Terence Hill által megformált karakter neve Trinity, melyet angol területen előszeretettel szerepeltettek a színész későbbi filmjeinek címében is.

(Mavil)
 

Ebben a filmben Enzo Barboni rendező első alkalommal dolgozott együtt a népszerű párossal.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.