Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Az ördög jobb és bal keze (1970)

Lo chiamavano Trinità...
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
28
Képek
1
Videók

Galéria (28)

Videók (1)

 
Gamehun638   2023. 04. 16.

legújabb vélemény

0

A spagetti western korszak kiváló lezárása. Humoros, akciós. Minden benne van, aminek benne kell lennie. Igazi örökzöld.

 
Thibo84   2019. 04. 09.

1

Az első film, amiben felismerik a párosban rejlő hihetetlen lehetőséget. Számtalanszor láttam, de nem tudom megunni, és ehhez hozzájárulnak a zseniális szinkronhangok is. Jó a humora, számtalan megnézés után is megmosolyogtat.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 13.

1
A jó öreg western - hagymás bab kombináció, pofonokkal fűszerezve

Máig képes vagyok megnézni, pedig már rengetegszer volt alkalmam az évek során megnézni az ikonikus párost, Terence Hillt és Bud Spencert. Tény, hogy ugyanarra a sémára épül minden filmjük, de képtelenség megunni, aki szereti a két imádnivaló színészt. Kiemelném a másik legendás párost, Bujtor István és Ujréti László színművészeket, akik remek szinkronhangok voltak a legendás színészek filmjeiben. A páros első filmje, amely meghozta számukra az igazán nagy áttörést, és többek között ezért is az egyik kedvencem tőlük, hiszen mondhatni beléjük "égett" a vadnyugati stílus, és egészen jól állt nekik. Ahhoz képest, hogy vígjáték, igaz történet alapján dolgozza fel a magát a történet lényegét, miszerint el akarják üldözni az ártatlan telepeseket a földjeikről. Ennél a résznél is jól mutatkozik meg a páros személyisége, miszerint Hill volt mindig is a laza, vicces, csibész karakter, míg Spencer volt a morgós, dühös karakter, akit a pénz és az étel érdekelt. Nagyon jó kis történet csupa remek, humoros jelenettel, és persze a jól megszokott pofozós részekkel, amik nem maradhattak ki. A mai napig megállja a helyét, és imádtam, amilyen jóízűeket tudtak enni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

1

A híres spagetti-western,aminek egy mintadarabja ez a mű. Zsenik,akiken felnőttem. Pofonok,kissebbek,nagyobbak,vér nélkül,és mindíg vicces formában! Kedves kis film.Sokszor nézhetős!

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Teljesen lényegtelen hány Bud Spencer film van az összes ugyanarra a sémára épül. Szinte semmi különbséget nem fedezek fel. A humor ami ha van benne kimerül a pofozkodásban ami nem vicces.

 
HE7EDIK   2018. 11. 25.

0

Felejthetetlen klasszikus, amit akárhányszor néz meg az ember, mindig ugyanolyan jól szórakozik.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

A spagetti-western műfaj koronázatlan királya. A legtöbb jelenete sablonos és egyszerű, mint a faék, de a westernek és az amerikai sznobizmus parodizálása, a megunhatatlan pofozkodós jelenetek és aranyköpések mégis kultuszfilmmé tették kis hazánkban. A nyitójelenet pedig mindent visz.

 

A forgatókönyv eredetileg csak egy főszereplőről szólt, majd amikor Enzo Barboni elolvasta, ő tanácsolta, hogy írják át párosra.

(Thibo84)
 

Enzo Barboni eredetileg Franco Nerót és Peter Martellt (más néven Pietro Martellanza) nézte ki a főszerepekre. Csakhogy Terence Hill másodszor is Martell helyére lépett az Isten megbocsát, én nem! című film után. Nero viszont nem ért rá.

(Thibo84)
 

Terenc Hill a babevő jelenet előtt 24 órán át koplalt, hogy az egész tál ételt meg tudja enni.

(Képkockák)
 

Enzo Barboni rendező számára ez volt az első alkalom, amikor a két színésszel együtt dolgozott. Később az ő nevéhez köthető a Bűnvadászok és a Nincs kettő négy nélkül című filmjük is.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A filmnek van valódi inspirációja és történelmi háttere, mégpedig az, hogy a mormonokat mészárlás árán is el akarták űzni a lakóhelyükről 1883-ban.

(Shelby07)