Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

Fényes nyergek (1974)

Blazing Saddles
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 08. 12.

legújabb vélemény

A vígjátékok és azon belül a paródiák egyik nagy mérföldköve. A mai napig szórakoztató annak aki vevő a humorára, nekem például sokkal inkább bejött, mint a Gyalog galopp.

 
Deku   2017. 10. 14.

Elég érdekes volt nem vártam volna, hogy ilyen fajta érzéseket vált ki belőlem ez a film. Néhány pillanata egészen megindító tud lenni, zseniális és remek film. Nagyon szeretem ha egy filmet nem csak a színészekre bíznak hanem összetett a történet. Ez itt mind adott volt.


 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Az egyik legjobban sikerült Mel Brooks-féle agyszülemény. Fergeteges poénokkal és a mindent vivő záró bunyóval. Imádom!

 
Ragemarci   2015. 12. 12.

Kellemes paródia, ami a végére saját magát szedi szét sajna, de addig jóféle.

 
baalint   2017. 11. 16.

Nézhető a film de azért senki ne várjon csodát :) van benne 1-2 jobb poén, és a végén igazán elgurult a gyógyszere a rendezőnek. Színészi játék nulla :)

 
Bulki   2016. 02. 18.

Nagyon jó film, klasszikus Mel Brooks, ez a fazon egyszerűen utolérhetetlen. Mondjuk nekem sokkal inkább a korábbi filmjei jönnek be, de ez is teljesen rendben van, és az is nagyon ott van, ahogy a kormányzót alakítja. Ha valaki egy jót akar röhögni, annak ajánlom ezt a filmet.

 
achyles77   2015. 02. 10.

Nagyon jó film, már megvan jó húsz éve, hogy először láttam, de azóta is az egyik kedvencem. Mindig jókat tudok rajta nevetni, nagyon sok nagyon jó poén van benne. Ritka ez, mert már a mai vígjátékokon jó ha egyszer-kétszer elmosolyodik az ember.

Galéria (10)

Mel Brooks

Videók (1)

A film összbevétele 119 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Mongo belovagol a városba az egyik mexikói azt kiáltja: "Mongo! Santa Maria!" Élt egy híres kubai zenész Mongo Santamaria.

(magyaristvan)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1974-ben.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 6. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Állítólag a vezetőségnek tartott vetítésen senki nem nevetett a poénokon, de Brooks nem engedett semmit kivágni. Ezt követően a filmet bemutatták a stúdió dolgozóinak, ahol az egyszerűbb embereknél már működtek a poénok.

(Bogi87)
 

A Fényes nyergek, bár a western műfaján élcelődik, egy konkrét fim az alapja, az 1939-es Asszonylázadás.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Mel Brooks szerette volna, ha egy cameo szerepben John Wayne is látható lenne, de a színész a forgatókönyv elolvasása után azt válaszolt, hogy neki ez túl mocskos, nem vállalja, viszont ha elkészül a film, elsők közt fogja megnézni.

(Bogi87)
 

Mikor Mongo a városban lovagol, az egyik mexikói azt mondja, "Mongo! Santa Maria!" Mongo Santamaría egy híres kubai zenész.

(kázsé)
 

A híres színésznő, Hedy Lamarr beperelte Mel Brookst a "Hedley Lamarr" név használatáért.

(kázsé)
 

Gene Wilder azzal a feltétellel vállalta el a szerepet, hogy következőnek az ő filmjét csinálják meg. Ez volt az Ifjú Frankenstein.

(kázsé)