50 év után egy utolsó turnéval búcsúzik a KISS

Alig három hónappal ezelőtt jelentette be a KISS utolsó európai turnéjának helyszíneit, a legendás zenekar most nyilvánosságra hozta a búcsúturnéjuk időpontjait Észak-Amerikában.

A zenekar október 29-én kezdi meg a The End of the Road Tour 19 állomásos utolsó szakaszát a texasi Moody Centerben, Austinban, majd december 1-2-án a New York-i Madison Square Gardenben két estével zárják a turnét.

“Biztos vagyok benne, hogy úgy fogok sírni, mint egy kilencéves kislány, akinek ráléptek a lábára” - nyilatkozta Gene Simmons énekes-basszusgitáros a The Howard Stern Show szerdai adásában.

“A KISS a 23. utcában született. Csak 50 évünkbe telt, hogy az utolsó koncertjeinket 10 háztömbnyire, a 33. utcában, a Madison Square Gardenben játsszuk” - tette hozzá Simmons.

“Amikor eljöttök majd megnézni a koncertet, az félelmetes lesz. Ez a legmodernebb show a világon, mégis egyértelműen egy ütős rock 'n' roll show. Ez nem Vegas. Ez minden, ami a KISS, csak felerősítve és felpörgetve, szóval nézzétek, mert mi mindent beleadunk, amit csak tudunk” - mondta Paul Stanley a zenekar énekese.

A Kiss 50 éves pályafutása alatt közel 100 millió lemezt adott el, 2014-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame-be. Utolsó lemezük 2012-ben jelent meg Monster címmel. A legendás zenekar dalai egyébként olyan produkciókban hallhatók, mint a Rendes fickók, Tökéletlen idők (Rock And Roll All Nite), Rocksuli (Do You Remember Rock ‘N’ Roll Radio), Stranger Things, A pláza ásza (Detroit Rock City), Bill és Ted haláli túrája (God Gave Rock ‘N’ Roll To You II).