A Mad Max mindegyik kihívóját bedarálta idehaza

Jött, látott és győzött a Mad Max – A harag útja, a Bosszúállók 2 visszacsúszott a második helyre, míg a tökéletes hang 2 tovább őrzi helyét a dobogósok között.

Észak-Amerikával ellentétben, ahol a Tökéletes hang 2 alaposan beelőzte a Mad Max - A harag útja-t, Tom Hardy új filmje nálunk magabiztosan nyitott az élen. George Miller közönség- és kritikuskedvenc filmjére közel 62 ezer néző 91 millió forint értékben váltott jegyet. Ezzel véget ért a Bosszúállók: Ultron kora egyeduralma, a Marvel szuperhősfilmje azonban még így is 40 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani, így a film csak nálunk már 464 millió forintot kaszált. Szintén nem szerepelt rosszul a Tökéletes hang 2, mely 27 millióval fejelte meg eddigi bevételeit.

Újabb egy helyet csúszott vissza a dobogón Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Argo 2, mely közel  9 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb magyar filmje 131 millió forintos bevételre tett szert az elmúlt négy hétben.

A legnézettebb filmek hétvégi toplistájára a Mad Maxen kívül mindössze egy film, a Ryan Reynolds és Helen Mirren főszereplésével készült a Hölgy aranyban című dráma fért fel, mely a hetedik helyen nyitott. Bár a hétvége nem szűkölködött premierfilmekben, az Eden, a Genesis: A siker útján, a Rekviem egy macskáért és a Violette című produkciókról nem érkeztek adatok.

Bár a tengerentúlon az élen nyitott az utóbbi hónapok egyik legeredetibb filmjének tartott Holnapolisz, azonban mindössze 3 millióval verte az Észak-Amerikában rendkívül népszerű Tökéletes hang 2-t. Figyelemre méltó, hogy bár a film bevételei az elmúlt hétvégéhez képest több mint 55 százalékkal estek vissza, még így is kis híján megszerezte az első helyet. A dobogó harmadik fokán a Mad Max végzett, de a Poltergeist - Kopogó szellem legújabb feldolgozása sem szerepelt rosszul. A erős mezőny ellenére a negyedik helyen nyitott.