A filmiparon belüli diverzitással kapcsolatos problémák már hosszú ideje beszédtémát képeznek, nemrégiben pedig Jessica Alba mondta el ehhez fűződően a véleményét.

A színésznő a Glamour UK-nak adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte bár az elmúlt a években filmgyártásban némileg javult a reprezentáció, mindez továbbra is főként marketingfogás. A színésznő azt is megjegyezte, hogy még mindig van hova fejlődni, és konkrétan a Marvel filmes univerzumát emelte ki.

“Még ha a Marvel-filmeket nézzük is - ez a legnagyobb hajtóereje a fantáziának és annak, ami most történik a szórakoztatóiparban, mert ez egyfajta családi dolog -, még mindig eléggé kaukázusi” - mondta Alba.

A mexikói származású színésznő a 2000-2002 között futott Sötét angyal című sorozattal tett nagyobb népszerűségre. 2005-ben Sue Storm szerepében volt látható a Fantasztikus négyesben, illetve annak 2007-es folytatásában, A fantasztikus négyes és az ezüst utazó című produkcióban.

“Csak azt gondolom, hogy a fiatalok számára, akik most törnek fel, és akik a jövő vezetői lesznek, fontos, hogy a történetekben, az álmainkban, amelyeket alkotunk, azt a világot lássák, amiben ők élnek” - tette hozzá a színésznő.