A női rendezők keményebben dolgoznak?

„Sokkal jobban szeretem a női rendezőket, mert jóval keményebben dolgoznak” – mondja az Oscar-jelölt Carey Mulligan (Egy lányról) a Heroine (Hősnő) magazinnak adott legújabb interjújában.

Van is tapasztalata ezen a téren, mert legújabb filmjének (Ígéretes fiatal nő) forgatókönyvírója, rendezője és producere az az  Emerald Fennell, aki a Megszállottak viadala című sorozat egyik forgatókönyvírójaként került Hollywood élvonalába. „Ha olyan forgatókönyvet kapok, amit egy nő írt, és ő is fogja rendezni, mindig izgatottan kezdem olvasni, mert tudom, hogy jóval több munkát fektetett bele, hiszen erősebben kellett pedáloznia ahhoz, hogy eljusson eddig a pontig” – mondja Mulligan.

Carey Mulligan olyan ígéretes fiatal nőt alakít új filmjében, aki bárokban részegnek tetteti magát, hagyja, hogy úgynevezett rendes srácok hazavigyék, és aztán bosszút áll rajtuk. Hogy pontosan miben áll ez a bosszú, az előzetesből nem derül ki, de a srácok nyilván nem sok jóra számíthatnak, amint hősnőnk noteszében szaporodnak a strigulák.

„Azért vonzott ez a szerep, mert nemcsak briliáns a forgatókönyv, de a karakter nagyon messze áll azoktól a figuráktól, akiket eddig alakítottam – folytatja a színésznő. – Eddig ez a kedvenc filmem, és ezt tessék komolyan venni, mert nem szoktam a levegőbe beszélni.” 

Az Ígéretes fiatal nő május 7-től látható a magyarországi mozikban olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Carey MulliganAlison BrieConnie BrittonAlfred MolinaClancy BrownMax GreenfieldAdam Brody és Molly Shannon.