A  világ jelenleg legnézettebb Netflix-filmje, és Te nem is hallottál róla (Jégverés)

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy Az Adam-projektről vagy A buborékról van szó, annak máris eláruljuk, hogy a Netflix jelenleg legnézettebb filmje az argentin Jégverés, amelyről a hazai nézők többsége talán nem is hallott még.

Marcos Carnevale rendezésének középpontjában egy időjós, Miguel Flores áll, akinek miután nem sikerül pontosan megjósolni egy pusztító jégesőt, szülővárosába menekül, ez az út azonban számos meglepetést tartogat, amely során a férfi újra megismeri önmagát.

A Jégverés március harmincadikán debütált a Netflix műsorkínálatában, az elmúlt egy hét alatt pedig bő 24 millió órányi nézettséget produkált, összehasonlításképp a Buborék 12 millió órányi nézettséget hozott össze.

Persze érdemes egy kicsit fenntartással fogadnunk ezeket az adatokat. A streaming platformokon megjelenő tartalmak sikerét a nézettségi idő határozza meg. Korábban ez a szám a tartalmat megnéző háztartások számán alapult, ahol azokat számolták, akik legalább két percig nézték a tartalmat.

Aki csak belepillant egy adott tartalomba, az máris hozzájárult egy produkció nézettségéhez, viszont fontos megjegyezni, hogy ez a nézettség jelentősen többnek számít, ha egy filmet többször is végignéznek. Példaként a Különösen veszélyes bűnözők és a Ne nézz fel! esetét érdemes felhozni, míg az előbbi 118, addig az utóbbi 145 perces játékidővel rendelkezik, így Adam McKay rendezése 2022. januárjában egy rövid időre maga mögé szorította Rawson Marshall Thurber filmjét a nézettségi listán.

77 Jégverés  (2022)

dráma | vígjáték

Miután nem sikerült megjósolnia egy pusztító jégesőt, egy híres meteorológus a szülővárosába menekül, és hamarosan önfelfedező úton találja magát. több»