Az év első szuperhősfilmje, és még 5 film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (7. hét, 2024)

A Marvel moziverzum rajongói mostanában nem nagyon voltak elkényeztetve, ezért már nagyon kijárna nekik egy valamirevaló új MCU-mozi. Hogy a héten debütáló Madame Web lesz-e az, azt még nem tudni, de ez lesz az év első szuperhősfilmje. Amely mellett olyan újdonságok debütálnak még mint az Egy élet vagy a magyar Nyersanyag.

A Madame Web az egyik legkülönösebb Marvel-karaktert hozza el a mozikba, akit a többség a Pókember-képregényekben ismerhetett meg. A telepatikus és jövőbe látó képességekkel rendelkező nőt egy különleges erőkkel bíró szupergonosz üldözi. S.J. Clarkson rendező filmjében Dakota Johnson játssza a főhőst, mellette Sydney Sweeney, Emma Roberts és Mike Epps a legnagyobb nevek.

Anthony Hopkins ismét a mozivásznon csillogtatja páratlan tehetségét, ezúttal egy életrajzi drámában. Az Egy élet Sir Nicholas Winton történetét meséli el, aki a második világháború alatt két társával együtt 669 gyermeket menekített ki a nácik karmai közül. Évtizedekkel később újra találkozik néhánnyal az egykor megmentett gyerek közül.

A magyar Nyersanyag című dráma érdekes témát boncolgat: egy távoli kis faluba filmstáb érkezik, akik kiderítik, hogy a polgármester súlyosan visszaél a hatalmával és rettegésben tartja a lakókat. Amikor ezt egy dokumentumfilmmel nyilvánosságra hozzák, az egész falu életét veszélybe sodorják.

Egy dokumentumfilm is érkezik a héten a mozikba, méghozzá a fényképezésről. Az És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! azt mutatja be, hogyan jutottunk el az 1800-as évek végétől a mai Instagram-világig, ahol mindenki mindenről mindig képeket készít és azt megosztja a világgal.

Az Érdekvédelmi terület egy háborús dráma, amely a történelem egyik legsötétebb korszakát és helyszínét tárja elénk. A történet azt meséli el, hogyan próbált meg Rudolf Höss, az auschwitzi haláltábor parancsnoka és felesége áloméletet élni közvetlenül a tábor szomszédságában épített luxusvillájukban. A film elnyerte a 76. Cannes-i Filmfesztivál nagydíját.

A végére pedig egy animációs film is maradt, méghozzá a Legeslegjobb barátok. A történet egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.

#6

65 Legeslegjobb barátok  (2023)

(3) (2)

animáció | családi

Telekom TVGO (2024.04.30.)

A Toy Story Oscar-díjra jelölt íróinak eredeti ötlete alapján készült The Inseparables Don, a határtalan fantáziájú, elszökött bábu és DJ Doggy Dog, egy elhagyott, barátra... több»

Az Óriásláb sorozat alkotóinak és a Mancs őrjárat film írójának, valamint a Toy Story íróinak ötlete alapján készült animációs film egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.
#5

78 Érdekvédelmi terület  (2023)

(6) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban | Telekom TVGO (2024.04.30.)

Rudolf Höss, Auschwitz parancsnoka feleségével, Hedwiggel együtt megpróbál ideális életet teremteni családjuk számára a koncentrációs tábor közelében lévő rezidencián. A... több»

Auschwitz parancsnoka, Rudolf Höss és felesége, Hedwig egy haláltábor melletti házban igyekeznek áloméletet teremteni a családjuknak. Az Érdekvédelmi terület című film, mely Martin Amis angol író 2014-es regényét veszi alapul, a 76. Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját, továbbá öt kategóriában jelölték Európai Filmdíjra (legjobb európai film, legjobb rendező, legjobb színésznő, legjobb színész, legjobb forgatókönyvíró).
#4

dokumentum

HBO Max (2024.05.16.)

A filmkészítők, különösen a vizuális szociológusok, az első fényképezőgéptől kezdve a világszerte jelenleg 45 milliárd fényképezőgépig egyre nagyobb figyelmet fordítanak... több»

Az első kamerát 1895-ben találták fel, ma mintegy 45 milliárd kamera működik világszerte. A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket. Kritikus hangon keresték arra a választ, hogy miben rejlik a kamera és a képek ereje, milyen társadalmi következményekkel járnak a világ előtt megosztott felvételek, milyen hatást gyakorolnak nézők millióira a megtekintett vírusvideók, lájkvadász-kattintékony kisfilmek.
#3

76 Nyersanyag  (2024)

(2) (2)

dráma

Mozikban

A Nyersanyag egy szatirikus társadalmi dráma, amelynek középpontjában egy filmes csapat áll, akik Budapestről vidékre utaznak, hogy közösségépítő workshopot tartsanak egy falu... több»

Filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A filmrendező és társai hamar elnyerik az ott élők bizalmát. Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja. Amikor a filmesek megtudják, hogy a vezető visszaél a hatalmával, a rendező úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla. Jószándékú missziója súlyos következményekkel jár. Nagy nyilvánosságot kapott filmjével éket ver a falu ártatlan lakói közé és mindenkit veszélybe sodor.
#2

79 Egy élet  (2023)

(2) (3)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban

Igaz történet Sir Nicholas Wintonról, a fiatal londoni brókerről, aki a második világháborút megelőző hónapokban 669 gyermeket mentett meg a nácik elől. Nicky 1938... több»

Nicholas “Nicky” Winton, az ifjú londoni bróker a csehszlovákiai menekültek ügyével foglalkozó brit bizottság munkatársaival, Trevor Chadwickkel és Doreen Warrinerrel 669 gyereket mentett meg a nácik elől a második világháborút megelőző hónapok folyamán. Nicky 1938 decemberében látogatott el Prágába, ahol a nácik felemelkedése által fenyegetett s hazájukat hátrahagyott német és osztrák családokkal találkozott, akik elborzasztó körülmények között tengődtek, élelem és hajlék híján. A fiatalember és két társa ezt követően versenyt futott az idővel, hogy minél több gyermeket kimenekítsenek a határok lezárása előtt. Ötven évvel később, 1988-ban Nickyt még mindig kísérti azon gyermekek kétséges sorsa, akiket nem sikerült biztonságban Angliába juttatniuk; ostorozza magát, amiért nem volt képes többet tenni. Egy napon azonban megkeresi a BBC, és élő televíziós műsorában meglepetésszerűen összehozza az immáron felnőtt túlélőkkel – ami segít a férfinak végre valahára megbékélnie a bűntudattal és bánkódással, ami öt évtizeden át emésztette.
#1

52 Madame Web  (2024)

(14) (5)

akció | kaland | sci-fi

Telekom TVGO

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész. A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében a fantasztikus látvány mellett a fantasztikus főszereplőnő-csapat is behálózza a nézőt: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts és a többiek őrült kalandban mutatják meg, mi mindenre képesek.