A rajongóknak sokat kellett várniuk, hogy feléledjen a Harry Potter-franchise, de a 2016-oas Legendás állatok és megfigyelésük mindenkit kárpótolt.

A film összbevételei meg sem álltak 814 millió dollárig, ráadásul a kritikusok is pozitívan fogadták Salmander történetét, így egy percig sem volt kérdéses a folytatás, mely idén novemberben a hazai mozikba is megérkezik. Ha minden a Warner tervei szerint halad, további három epizód várható.
Most pedig befutott a Legendás állatok 2 első előzetese, melyben végre láthtjuk a fiatal Dumbledore-t is, akit Jude Law alakítja majd.

 
A film története 1927-ben játszódik, néhány hónappal azután, hogy Göthe segített elkapni Grindelwaldot. A gonosz varázsló megszökik a rabságból, és egyre több varázslót győz meg arról, hogy többet érnek, mint a muglik vagy magnixek: csak az a varázsló állíthatja meg, akit egykor legjobb barátjának tartott – Albus Dumbledore. De Dumbledore nem száll harcba kedves tanítványa, Göthe nélkül. A kalandok színhelye ezúttal London meg Párizs lesz, fontos szerepet kap egy varázslócirkusz, és egyre több kapcsolat kerül felszínre, amely ezt a kort az eredeti Harry Potter-történetekhez kapcsolja. 

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Johnny DeppJude LawEddie RedmayneEzra MillerZoë KravitzKatherine WaterstonCarmen Ejogo és Alison Sudol, míg a rendezői széket David Yates foglalhatja el. 
A Legendás állatok - Grindelwald bűntettei november 15-től látható a hazai mozikban.