Csak MA ez a 6 újdonság került fel a streaming platformokra (Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video - április 18., 2024)

A streaming szolgáltatók már készülnek a hétvégére. Újabb remek címeket dobtak le, köztük a Max Vilma sorozatának második évadát vagy épp Neil Gaiman Halott Fiúk Nyomozóiroda adaptációját!

Ma esti listánkban 6 újabb sorozatot szemléztünk, melyeket akár a hétvégi házimozizásra, akár az eltárazni későbbre listádra is felvehetsz.

Amennyiben pedig van élő előfizetésed bármelyik szolgáltatóhoz, elég csak a kiválasztott sorozat mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülig görgetned, kattintanod a streaming ikonra és már indulhat is a filmezés!

Jó szórakozást!

#6

dráma | horror | thriller

Amazon Prime Video

A történet középpontjában Dawn Reeve, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági nyomozója áll, akit egy új ügyre osztanak be: egy nevelőotthonban élő anya hátborzongató... több»

Amikor Jordan Peele bemutatta első nagyjátékfilmjét, a Daniel Kaluuya főszereplésével készült Get Outot, amely egy fekete férfiról szól, aki azt hiszi, hogy fehér barátnője szüleivel fog találkozni, ehelyett azonban egy nyugtalanító városi összeesküvést fedez fel, nem is sejtette, hogy milyen kulturális vihart robbant ki. Azóta számos társadalomtudatos horrorfilm és tévésorozat árasztotta el a nagy- és kisképernyőt, köztük az Amazon Prime Them/Ők című sorozata. A 2021-ben bemutatott sorozat 1953-ban, a második nagy népvándorlás idején játszódik. A Them: Covenant egy fekete családot követ, akik Észak-Karolinából egy teljesen fehér Los Angeles-i környékre költöznek, és azonnal szembesülnek az életüket fenyegető valós és túlvilági fenyegetésekkel. Végül három évvel később a sorozat egy teljesen új történettel tér vissza! Kíváncsian várjuk.
#5

26 City Hunter  (2024)

(4)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy nőcsábász tokiói zsoldos kalandjait követhetjük nyomon a filmben. több»

A City Hunter című legendás mangából, amely meghódította Japánt, több mint 50 millió példány kelt el. A City Hunter sztorija Ryo Saeba (Ryohei Suzuki), egy elsőszámú "söprögető" nyomában jár, aki a modernkori Tokió Shinjuku árnyékos mélységeiben navigál. Ryo hűvös viselkedése és szórakoztató személyisége között egyensúlyozva nagy tétekkel járó kihívásokat vállal az alvilágban. Misato Morita a hősnő, Kaori Makimura szerepébe bújik ebben az akciódús kalandban. Izgalmas fejlemény, hogy további szereplőket jelentettek be Hideyuki Makimura és Saeko Nogami karaktereihez, akiket Masanobu Ando és Fumino Kimura alakítanak. Kíváncsian várjuk, ez az újabb manga/anime adaptáció hogyan muzsikál majd!
#4

dokumentum

Netflix

2012 vége felé, a közelgő apokalipszisről szóló széles körű találgatások közepette Antares de la Luz, egy chilei szekta karizmatikus vezetője ügyesen manipulálja követőit,... több»

A film forgatókönyvírója az a Valerie Schenkman, aki a 2016-os Borderland írója és rendezője volt. A sztori: 2012 vége felé, a közelgő apokalipszisről szóló széles körű találgatások közepette Antares de la Luz, egy chilei szekta karizmatikus vezetője ügyesen manipulálja követőit, hogy a megváltás ürügyén teljes engedelmességre bírja őket. Ez a manipuláció a rettegés hátborzongató spiráljába fordul, amely a chilei nemzet történelmének egyik legszörnyűbb bűntette elkövetésében csúcsosodik ki. A Netflix dokumentumfilmjében olyan személyek mesélnek élményeikről, akik egykor a szektavezér hatalma alatt álltak, és rávilágítanak arra, hogyan bitorolta alattomosan az autonómiájukat, hogyan igázta le az akaratukat és az életüket olyannyira, hogy eltorzította a lelkiismeretüket és a felfogóképességüket, valóságérzékelésüket is.
#3

akció | kaland | vígjáték

Netflix

Charles Rowland és Edwin Paine úgy döntöttek, hogy nem lépnek a túlvilágra, hanem a földön maradnak, és természetfeletti dolgokkal kapcsolatos bűncselekmények után nyomoznak. több»

A Sandman képregénysorozat negyedik kötetében, a Season of Mists-ben Neil Gaiman egy brit bentlakásos iskolában játszódó kísértettörténetet írt, hogy bemutassa, milyen problémákat okoz Lucifer terve, hogy visszavágjon az Álmok Urának. Gaimannek annyira megtetszettek a karakterek, hogy visszahozta őket a Vertigo Comics crossoverében és végül saját spin-off képregényt kaptak Toby Litt és Mark Buckingham tollából. A most debütáló sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Sandman. "Charles többé-kevésbé én voltam kisfiúként" - mesélte a Tudumnak Gaiman - "Imádtam őt és Edwint írni, és büszkén küldtem ki őket a világba. Ki mondhatja közülünk őszintén, hogy ha szellemként lófrálnánk a Földön, nem akarnánk nyomozóirodát alapítani?" - kérdezi Gaiman - "Azt hiszem, amire a rajongók a leginkább reagáltak, az a jószívűségük és az elkötelezettségük." A Sandman első bemutatkozása után a duó saját életet (vagy éppen halált) kezdett élni.
#2

animáció | kaland | vígjáték

HBO Max

A második évad cselekménye Cogburn seriff (Stephen Root) rejtélyes gyilkosságának megoldása, ami az első évad végén következett be. több»

Szeretett kocka nyomozónk visszatér a képernyőre! A tavaly debütált sorozatot a rajongók nagy örömére egy újabb évaddal meghosszabbították. Ebben pedig a nézők több felnőttközpontú humorra, ijesztgetésre és karakterfejlődésre számíthatnak. A Charlie Grandy által készített, Mindy Kaling hangját a főszereplőt megszólaltató sorozat Velmát követi nyomozói pályafutásának kezdeti időszakában, a Mystery Inc. (azaz A Scooby Doo-ból ismert banda) megalakulása előtt. Fred, Shaggy és Daphne támogatásával Velma egy izgalmas, rejtélyekkel és intrikákkal teli kalandba kezd. A sorozatot a kezdetek óta sok kritika érte, amiért eltért a hagyományos Scooby-Doo formulától. Az alkotók, Grandy és Kaling azonban hűek maradtak elképzelésükhöz, és olyan sorozatot hoztak létre, amely jelentőségteljes módon tárja fel Velma identitását.
#1

vígjáték

HBO Max

A film története Mikelt, a fiatal, ambiciózus szakácsot követi nyomon, akinek meg kell küzdenie édesapjával, aki évekkel ezelőtti eltűnése után váratlanul meglátogatta, és... több»

A Két szakács egy családban (spanyolul: La vida padre) egy 2022-es spanyol vígjátékfilm, amelyet Joaquín Mazón rendezett Joaquín Oristrell forgatókönyvéből. A főszerepekben Enric Auquer és Karra Elejalde, valamint Megan Montaner láthatóak. A sztori: Bilbaóban járunk, ahol 30 éve eltűnt édesapjával, Juannal találkozik újra Mikel, a fiatal szakács. Miközben Mikel megpróbálja életben tartani az éttermét, gondoskodnia kell az őrült Juanról, az egykori szakácsról, aki olyan mentális betegségben szenved, ami miatt nem ismeri fel sem a fent említett időeltolódást, sem a fiát, Mikelt...