Disney+: Végre előzetest kapott minden idők egyik legsikeresebb fantasyjének sorozat adaptációja

A Disney+ közzétette a Percy Jackson és az olimposziak című új fantasy sorozat első előzetesét, amelyben Walker Scobell alakítja Percy Jacksont, Leah Sava Jeffries Annabeth Chase-t és Aryan Simhadri Grover Underwoodot. 

A sorozat a 12 éves félistent, Percyt követi, akit Zeusz azzal vádol, hogy ellopta a mesteri villámot, és aki barátaival elindul, hogy helyreállítsa a rendet az Olümposzon. 

A sorozatot a Disney 20th Television gyártja, és Rick Riordan, az eredeti könyvsorozat szerzője társszerzőként és executive producerként vesz részt benne. 

A szereposztásban többek között Adam Copeland mint Ares, Suzanne Cryer mint Echidna és Jessica Parker Kennedy mint Medusa is szerepel. 

A sorozat Riordan népszerű ifjúsági fantasy-regényein alapul, melyből már két mozifilmes adaptáció is készült (Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj, Percy Jackson: Szörnyek tengere). 

Az első, nyolc epizódból álló évad premierje december 20-án lesz. A világ szeme tehát most a Disney-n, ugyanis a könyvek parádés sikernek örvendtek, több mint 180 millió példányt értékesítettek belőlük világszerte. Ha ez a feldolgozás sikeres lesz, a Percy Jackson lehet az évtized legnagyobb fantasy sorozata, és végre ennek a könyvszériának is összejöhet az, amit a Harry Potter a mozikban meg tudott valósítani.

akció | családi | dráma | kaland

A sorozat Rick Riordan azonos című könyvsorozatán alapul, amely egy 12 éves félistenről, Percyről szól, akinek feladata Zeusz ellopott villámának visszaszerzése, hogy... több»