Dögös film vitte idén a prímet Cannes-ban

A tavalyi elmaradt filmfesztivál után idén minden gördülékenyen zajlott, így újra összegyűlhetett a filmes világ az egyik legnívósabb mozgóképes fesztivál apropóján.

Sűrű volt a program Cannes-ban, és bár hiába izgultunk Enyedi Ildikóért, a magyar siker elmaradt (sajnos a kritikusok sem voltak túlságosan finomak A feleségem története-vel), rengeteg nagyszerű film debütált Cannes-ban.

Az Arany Pálmát végül a Nyers direktorának új filmje, a Titane nyerte el, melyről már a premierje előtt rengeteget lehetett hallani. Julia Ducournau sikere pedig már csak abból a szempontból is emlékezetes marad, hogy közel húsz évnek kellett eltelnie, hogy női direktor vehesse át a fesztivál fődíját. 

Az átadás körül volt is némi kavarodás, ugyanis a zsűri elnöke, Spike Lee véletlenül idő előtt árulta el a győztes alkotást.

A Titane hazai forgalmazásáról egyelőre nincsenek információk, de az előzetest így is feltétlenül érdemes megnéznetek idelent. 

45 Titán  (2021)

dráma | thriller

Íme a Titán, egy olyan fém, amely minden korróziónak ellenáll, jól bírja a hőt, és a szakítószilárdsága is kiváló. Főként emiatt is használják a gyógyászatban... több»