Kirstie Alley 2022. december ötödikén hunyt el.

A színésznő a pályafutása során olyan nagysikerű produkciókban szerepelt, mint a Nicsak, ki beszél, a Nicsak, ki beszél még!, a Cheers, A semmi közepén, az Észak és Dél és még hosszan sorolhatnánk.

Bár az elmúlt években főként a közösségi platformokon megjelent véleményeivel váltott ki nagyobb visszhangot a médiában, emléke előtt tisztelegve most mégis tíz olyan érdekességet gyűjtöttünk össze, amelyeket egész biztosan nem tudtatok róla.

1. A Wichita Southeast High School elvégzése után felvételt nyert a Kansasi Állami Egyetemre, ahol dráma szakon folytatta tanulmányait, később azonban otthagyta az intézményt és sosem diplomázott le.

2. Kirstie Alley aviofóbiás, azaz retteg a repüléstől.

3. Pályafutása elején együtt lakott Mimi Rogersszel, aki olyan produkciókban volt látható, mint a Austin Powers, X-Akták és az NCIS.

4. Színészi pályafutása előtt részt vett a Match Game PM és a Password Plus című vetélkedőkben, amelyekbenn 6000 és 800 dollárt nyert.

5. A Cheers szereplőgárdájának összes tagja közül Kirstie Alley volt az egyetlen, aki nem vendégszerepelt a Frasier című sorozatban.

6. Alley édesanyja soha nem láthatta lánya sikerét, mivel 1981-ben, egy évvel azelőtt, hogy Alley megkapta első főszerepét Saavik szerepében a Star Trek II: A kán haragja című filmben, tragikus módon életét vesztette egy részeg sofőr miatt.

7. Kirstie Alley személye az utóbbi években egyre ellentmondásosabbá vált Hollywoodban a politikai nézetei miatt, John Travoltával ugyanakkor végig barátságos volt a kapcsolata.

8. Kirstie Alley támogatója volt a szcientológiának, 2007-ben 5 millió dollárt is adományozott a szcientológiai egyháznak.

9. Kirstie Alley szülővárosában, a kansasi Wichitában egy írástanítási és korrepetálási központot nyitott, hogy segítsen az embereknek.

10. 2014-ben Alley újra összeállt a Cheers sztárjával, Rhea Perlmannel a Kirstie című sitcomban.