A héten végre megérkezett a Trónok harca záró évadának első része, amely minden eddiginél nagyobb nézettséget produkált.

Az HBO jelentése szerint ugyanis a premiervetítés során közel 17,4 millió néző streamelte az epizódot. A Muso vállalat elemzései azonban azt is kimutatták, hogy a premiert követő első 24 órában csaknem 54 millióan töltötték le a sorozat Wintefell című részét torrenten keresztül.

„A felmérések kimutatják, hogy egy sokkal nagyobb nézőközönség van jelen, amelyet egyszerűen nem lehet ignorálni. A globális cyber kalózkodás egy létező jelenség, a jogbirtokosoknak pedig tudatosítaniuk kell, hogy ezek az emberek is rajongók.”, nyilatkozta Andy Chatterley, a vállalat vezetője.

A Trónok harcán kívül, az Amazon, a Netflix, a Hulu, az FX platformokon egyre több prémium tartalom érhető el, ám a fenti számok tekintetében alighanem az a megállapítás szűrhető le, hogy még mindig sokan vannak azok, akik valószínűleg nem engedhetik meg maguknak, hogy előfizessenek az egyes szolgáltatók csomagjaira.

Mindenesetre a sorozat gőzerővel folytatódik tovább, a következő epizód pedig 2019. április 22-én lesz elérhető az HBO-n.