Egykori asszisztense beperelte Vin Dieselt, aki állítólag fogdosta és önkielégített előtte

Asta Jonasson, Vin Diesel egykori asszisztense pert indított a színész ellen, amelyben azt állítja, hogy 2010-ben szexuálisan zaklatta őt, írja a Vanity Fair.

Jonasson azt állítja, hogy miközben Dieselnek dolgozott Atlantában a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatása alatt, Diesel elvitte őt a St. Regis Hotelben lévő lakosztályába, ahol erőszakkal fogdosta és maszturbált előtte.

A kereset szerint az incidens még súlyosabbá vált, amikor Diesel a falhoz szorította őt, és arra kényszerítette, hogy megérintse a merev péniszét. Jonasson megpróbált elmenekülni a támadás elől, de tehetetlennek érezte magát. Órákkal az incidens után Diesel nővére, Samantha Vincent, aki egyben a cégének elnöke, felmondta Jonasson munkaviszonyát. Jonasson úgy véli, azért rúgták ki, mert ellenállt Diesel szexuális közeledésének.

A pert a kaliforniai Szexuális visszaélések és eltussolás elszámoltathatóságáról szóló 2022-es kaliforniai törvény alapján nyújtották be, ami lehetővé teszi Jonasson számára, hogy az elévülés ellenére jogi lépéseket tegyen.