Elhunyt a Jean-Marc Vallee, a Mielőtt meghaltam és a Hatalmas kis hazugságok rendezője

58 éves korában elhunyt Jean-Marc Vallée rendező.

Jean-Marc Vallee 1963. március kilencedikén született Montrealban. Tanulmányait a Collège Ahuntsic és a Université du Québec á Montréal egyetemen végezte. A rendező az 1995-ben megjelent Feketelista című filmjével debütált, amelyért több szakmai elismerésben is részesült.

A szélesebb nézőközönség számára a Mielőtt meghaltam című rendezésével vált ismertté, a filmet hat Oscar- és két Golden Globe-díjra jelölték. A továbbiakban olyan nagysikerű produkciókon dolgozott, mint a Vadon, a Darabokban és az Éles tárgyak.

“Jean-Marc Vallée briliáns és elkötelezett filmes volt, egy igazán fenomenális tehetség, aki minden jelenetet mély és zsigeri igazsággal töltött meg, Emellett egy rendkívül gondoskodó ember is volt, aki minden egyes munkatársára odafigyelt” - olvasható az HBO közleményében.

A rendezőt a nyaralójában találták holtan az elmúlt hétvégén, halálának okait nem közölték. Jean-Marc Vallee-t gyermekei, Alex és Émile gyászolják.

Nyugodjék békében!

#1
Jean-Marc Vallée

Jean-Marc Vallée

szül. 1963. 03. 09. - elhunyt 2021. 12. 26.
Montreal, Quebec, Canada
Jean-Marc Vallée 1963. március 9-én született Montrealban, Québecben, Kanadában. Fiatalon a Collège Ahuntsic és a Université du Québec á Montréal hallgatójaként tanult filmkészítést. A kilencvenes években több kisfilmet készített, amelyekkel mind a hazai, mind a nemzetközi szakma elismerését kivívta, majd elkészítette első... több»