95 éves korában elhunyt Henry Silva színész.

Pályafutása során közel 140 produkcióban szerepelt, legismertebb alakításai többek között A mandzsúriai jelölt, Az olasz kapcsolat, A kívülálló, az Ágyúgolyófutam 2 és a A csend kódja című filmekben láthatók.

Színészi pályafutását Tennessee Williams Camino Real című Broadway-előadásában kezdte. A későbbiekben csatlakozott az Actors Studio-hoz, ahol Silva és osztálytársai, köztük Ben Gazzara, Shelley Winters és Anthony Franciosa A Hatful of Rain című előadást dolgozták fel

Első tévés szerepe az 1950 és 1963 között futott Armstrong Circle Theatre című sorozat egy epizódjában volt, az áttörést viszont az 1963-ban megjelent Johnny Cool hozta meg számára. A fiatalabb generáció a 2001-ben megjelent Ocean's eleven - Tripla vagy semmi című film kapcsán ismerheti, amelyben egyúttal utolsó alakítása is látható.

Élete során háromszor házasodott, a színészt fiai, Scott és Michael Silva gyászolják. Nyugodjon békében!

119 híresség, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Henry Silva

Henry Silva

szül. 1926. 09. 15. - elhunyt 2022. 09. 14.
Brooklyn, New York, Egyesült Államok
Henry Silva amerikai színész 1928. szeptember 15-én született Brooklynban. Felmenői zömmel olasz és portugál származásúak voltak. 13 évesen kezdett drámaórákra járni, miközben mosogatásból és pincérkedésből tartotta fenn magát. Az 1950-es évek közepén elment az Actors Studio meghallgatására, és felvették. Első... több»