Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

A mandzsúriai jelölt (1962)

The Manchurian Candidate
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Frank Sinatra
Janet Leigh
Leslie Parrish
Laurence Harvey
Angela Lansbury
Laurence Harvey
Frank Sinatra
Laurence Harvey
Frank Sinatra

Videók (1)

 
Filmbarbár   2019. 03. 22.

legújabb vélemény

0
Kémfilmes beütésű dráma

Noha a film az IMDb-n elég magas pontszámot kapott (nem mellesleg több díjat is elnyert ez a produkció), és sok áradozó véleményt olvastam már vele kapcsolatban , jómagam inkább vegyes érzelmekkel álltam fel a megnézése után – immár második alkalomma... teljes kritika»

 
Laci000   2015. 06. 02.

0

Nagyon rideg egy film. Érzékletes párbeszédek, emlékképek stb. által megismerjük a főszereplőt, hogy aztán megnézzük, hogyan pusztul el mindenki, aki körülötte van és minden, amiben hisz. És az álomképek jóvoltából teret kap némi visszafogott és keserű szürrealizmus is.

A film összbevétele 7 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

John Frankenheimer és az operatőr, Lionel Lindon sok esetben használt kézi kamerákat a forgatás során, hogy a jeleneteknek bizonytalan, dezorientált jelleget adjanak.

(Filmbarbár)
 

A film alapjául szolgáló regényben Mrs. Iselin és a fia között vérfertőző kapcsolat áll fenn, és még egy ágyjelenetük is van. A film készítői meg akarták hagyni ezt az elemet, de a minimálisra redukálták ennek ábrázolását egy anyai csók formájában.

(Filmbarbár)
 

A merénylet képsorait két részletben vették fel. Az egyik felét négy nap alatt forgatták le az üres Madison Square Gardenben, New Yorkban, Laurence Harvey itt az üres sorok között sétált. A jelenet második felét a Los Angeles-i Olympic Auditoriumban forgatták a színészekkel és statisztákkal együtt. A két felvételt később vágták össze, megteremtve azt az illúziót, mintha az eredeti helyszín lenne tele emberekkel.

(Filmbarbár)
 

Az agymosásos jelenet eleven lefestését, a merénylet jelenet kivitelezését, valamint a sajtótájékoztatós jelenetben a tévékamerák szerepeltetését John Frankenheimer ötlete alapján valósították meg.

(Filmbarbár)
 

A filmet 39 nap alatt forgatták.

(Filmbarbár)