Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72

A mandzsúriai jelölt (1962)

The Manchurian Candidate
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Frank Sinatra
Janet Leigh
Leslie Parrish
Laurence Harvey
Angela Lansbury
Laurence Harvey
Frank Sinatra
Laurence Harvey
Frank Sinatra
 
Filmbarbár   2019. 03. 22.

legújabb vélemény

Kémfilmes beütésű dráma

Noha a film az IMDb-n elég magas pontszámot kapott (nem mellesleg több díjat is elnyert ez a produkció), és sok áradozó véleményt olvastam már vele kapcsolatban , jómagam inkább vegyes érzelmekkel álltam fel a megnézése után – immár második alkalommal. Jó néhány évvel ezelőtt már láttam, de nem sok minden maradt meg belőle, és most is az a véleményem, hogy a néhány jó pillanat és a kvalitásos színészi alakítások ellenére bizony ez egy átlagos és felejthető alkotás. Az alapötlet nem rossz – noha mai szemmel nézve a téma már kissé elcsépeltnek hat –, de a kidolgozás szerintem hagyott némi kívánnivalót maga után. A cselekménybonyolítás nagyon vontatott, a film első kétharmada kifejezetten unalm... több»

 
Laci000   2015. 06. 02.

Nagyon rideg egy film. Érzékletes párbeszédek, emlékképek stb. által megismerjük a főszereplőt, hogy aztán megnézzük, hogyan pusztul el mindenki, aki körülötte van és minden, amiben hisz. És az álomképek jóvoltából teret kap némi visszafogott és keserű szürrealizmus is.

A film összbevétele 7 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

John Frankenheimer és az operatőr, Lionel Lindon sok esetben használt kézi kamerákat a forgatás során, hogy a jeleneteknek bizonytalan, dezorientált jelleget adjanak.

(Filmbarbár)
 

A film alapjául szolgáló regényben Mrs. Iselin és a fia között vérfertőző kapcsolat áll fenn, és még egy ágyjelenetük is van. A film készítői meg akarták hagyni ezt az elemet, de a minimálisra redukálták ennek ábrázolását egy anyai csók formájában.

(Filmbarbár)
 

A merénylet képsorait két részletben vették fel. Az egyik felét négy nap alatt forgatták le az üres Madison Square Gardenben, New Yorkban, Laurence Harvey itt az üres sorok között sétált. A jelenet második felét a Los Angeles-i Olympic Auditoriumban forgatták a színészekkel és statisztákkal együtt. A két felvételt később vágták össze, megteremtve azt az illúziót, mintha az eredeti helyszín lenne tele emberekkel.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.