Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

A mandzsúriai jelölt (1962)

The Manchurian Candidate
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Filmbarbár   2019. 03. 22.

legújabb vélemény

Kémfilmes beütésű dráma

Noha a film az IMDb-n elég magas pontszámot kapott (nem mellesleg több díjat is elnyert ez a produkció), és sok áradozó véleményt olvastam már vele kapcsolatban , jómagam inkább vegyes érzelmekkel álltam fel a megnézése után – immár második alkalommal. Jó néhány évvel ezelőtt már láttam, de nem sok minden maradt meg belőle, és most is az a véleményem, hogy a néhány jó pillanat és a kvalitásos színészi alakítások ellenére bizony ez egy átlagos és felejthető alkotás. Az alapötlet nem rossz – noha mai szemmel nézve a téma már kissé elcsépeltnek hat –, de a kidolgozás szerintem hagyott némi kívánnivalót maga után. A cselekménybonyolítás nagyon vontatott, a film első kétharmada kifejezetten unalm... több»

 
Laci000   2015. 06. 02.

Nagyon rideg egy film. Érzékletes párbeszédek, emlékképek stb. által megismerjük a főszereplőt, hogy aztán megnézzük, hogyan pusztul el mindenki, aki körülötte van és minden, amiben hisz. És az álomképek jóvoltából teret kap némi visszafogott és keserű szürrealizmus is.

Frank Sinatra
Janet Leigh
Leslie Parrish
Laurence Harvey
Angela Lansbury
Laurence Harvey
Frank Sinatra
Laurence Harvey
Frank Sinatra

A film összbevétele 7 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

John Frankenheimer és az operatőr, Lionel Lindon sok esetben használt kézi kamerákat a forgatás során, hogy a jeleneteknek bizonytalan, dezorientált jelleget adjanak.

(Filmbarbár)
 

A film alapjául szolgáló regényben Mrs. Iselin és a fia között vérfertőző kapcsolat áll fenn, és még egy ágyjelenetük is van. A film készítői meg akarták hagyni ezt az elemet, de a minimálisra redukálták ennek ábrázolását egy anyai csók formájában.

(Filmbarbár)
 

A merénylet képsorait két részletben vették fel. Az egyik felét négy nap alatt forgatták le az üres Madison Square Gardenben, New Yorkban, Laurence Harvey itt az üres sorok között sétált. A jelenet második felét a Los Angeles-i Olympic Auditoriumban forgatták a színészekkel és statisztákkal együtt. A két felvételt később vágták össze, megteremtve azt az illúziót, mintha az eredeti helyszín lenne tele emberekkel.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.