Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
71

A mandzsúriai jelölt (2004)

The Manchurian Candidate
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Liev Schreiber
Meryl Streep
Kimberly Elise
Vera Farmiga
Simon McBurney
Jon Voight
Jeffrey Wright
Bruno Ganz
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Kimberly Elise
Kimberly Elise
Liev Schreiber
Liev Schreiber
Denzel Washington
Denzel Washington
Liev Schreiber
Meryl Streep
Liev Schreiber
Denzel Washington
Meryl Streep
Denzel Washington
Meryl Streep
Liev Schreiber
Jon Voight
Liev Schreiber
Meryl Streep
Jeffrey Wright
Vera Farmiga
 
pacific22   2019. 12. 12.

legújabb vélemény

Csak remélni merem, hogy a történet csak az író fejében válhat valósággá, ugye ez nem történhet meg! Ha az én elfogultságomat nem vesszük figyelembe az "üldözés elmélet/mánia" témában, még akkor is nagyon jó film. De azért ugye az USA életében akadt már egy, két magas szintű politikai gyilkosság és merénylet (pl. 2x Kennedy John & Robert). Az anya karakter motivációja vajon elképzelhetetlen? Mert szerintem nem. Többször a római császárok kora jutott eszembe és azok fura indítékai a hatalom megszerzésében és megtartásában (pl. Caligula). Nos elsődlegesen azoknak ajánlom a filmet, akik kellően fogékonyak a hatalom mánia témakör megismerésében. De persze mint egy "sima" akció film is nézhető, némi sci-fi beütéssel. Nekem ez a film majdnem 10es, nem is értem magam, hogy miért nem az? Rögtön keresni fogom a hasonló témájú filmeket! ÚHHHHHH.

 
hsanya182   2015. 05. 16.

Ez a film a "Különvélemény" és a "Forráskód" elődje :) Egy rejélyes ügyet leplez le miközben nagyon jól demonstrálja a dicső nagy Amerika elnökei szavai mögötti üres tartalmat... Nekem kicsit unalmas volt a film tempója. Remek szinészi alakítások vannak benne. Megéri így utólag is megnézni :)


 
macskulare   2015. 06. 11.

Tökéletes film, csak elhivatottsággal lehet ezt a veszélyes szakmát nap mint nap űzni. Ennek állít a film emléket. Misztikusra sikerült a film és a sci-fi erősíti a megértést. Ajánlom mindenkinek :)

 
MethMan   2015. 03. 11.

Érdekes film volt, mondjuk mostanában már inkább divat a poszttraumatikus stresszről, meg a terror elleni háború hőstetteiről filmet készíteni, így nekem kifejezetten üdítő volt egy már-már a hidegháborús kémregények hangulatát idéző, de mégis a kortárs háborúk világához kapcsolódó ilyen filmet megnézni. Összességében élveztem, a szereposztás szerintem nagyon el volt találva, csak a történet tűnt nekem egy hangyányit erőltetettnek.

 
JollyDzsé   2015. 01. 16.

Jó kis film volt, izgalmas, fordulatos thriller jól kitalált történettel, jó színészekkel. Persze sok dolguk nem volt vele, ha jól tudom, ez egy feldolgozás, az eredetiben a háborús hős a koreai háborúban szolgált. De ettől függetlenül egy teljesen jó filmet hoztak össze belőle, ami ugyan néhol már-már sci-fibe megy át, de attól még teljesen élvezhető marad.

A film összbevétele 96 105 964 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep nem nézte meg az eredeti filmet a forgatás előtt, helyette politikai beszélgetőshow-kból készült.

(kázsé)
 

Neil Jordan is esélyes volt a rendezői székre.

(kázsé)
 

A filmben azért szerepel a "Mandzsúriai" szó, mert az eredeti, 1962-es változatban az agymosást kínai kommunisták végzik.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.