Ez a 4 új sorozat 100%-os, és egy hétvége alatt bedarálhatod őket

A nagy streaming platformok hetente ontják magukból az újdonságokat. Ebben a dömpingben néha nehéz kiszűrni, hogy mely sorozatokat is érdemes megnézni. 

Minden Squid Game vagy Stranger Things mellett számtalan olyan sorozat van, ami nem talál közönséget, vagy megfelelő mértékű finanszírozást. Összeállítottunk egy rövid listát, ami segít megtalálni azokat, amik mindenképpen figyelemre érdemesek.

 

#4

vígjáték

Amazon Prime Video

Amikor egy apokaliptikus szökőár lecsap egy lánygimnázium tízéves osztálytalálkozója alatt, a résztvevőknek együtt kell megtalálniuk a túlélés módját. több»

Az ajánló végére egy olyan sorozat került, ami a vártnál jóval kevesebb figyelmet kapott. Ez pedig A 2007-es évfolyam. Képzeld el a Showtime Yellowjackets című sorozatát, és adj hozzá egy jó adag humort, így már közelítesz ahhoz, milyen is ez az ausztrál sorozat.  A 2007-es évfolyam lényege az, hogy egy csoport fiatal nő összejön a középiskolai osztálytalálkozójukon, hogy nosztalgiázzanak diák éveikről, ami gyakran a földi pokollal, világvégével volt egyenértékű. Miközben ők a találkozón ülnek, a klímmakatasztrófa következményeként a világ körülöttük valóban véget ér. Ez a kombináció valamiért a képernyőkön elképesztően jól működik!  
#3

akció | animáció | kaland

Netflix

A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és Richter Belmont, a híres Belmont család leszármazottjának életét követi nyomon. több»

A vámpíros anime sorozat a múlt héten jelent meg a Netflix platformján. A Rotten Tomatoes kritikai portál értékelése szerint szeptember hónap öt leginkább várt filmje közé tartozik.  A Castlevania - Démonkastély: Noktürn Clive Bradley és Kevin Kolde showrunnerek vezetésével nyolc epizódból áll, és a francia forradalom hátterében bontakozik ki. Amikor lázadó parasztság az arisztokrácia ellen fordul, és az egyenlőtlenség ellen harcol, egy új fenyegetés materializálódik. A Netflix úgy fogalmazott, hogy “egy csapatnyi nagyhatalmú vámpír arra szövetkezett, hogy átvegyék a földi uralmat és örökre elsötétítsék a napot.” A lenyűgöző csaták és a hátborzongató, sötét templomi jelenetek mellett a sorozat leírása alapján Franciaország nyugati, elhagyatott területén a kontrarevolucionárius arisztokrácia szövetséget köt egy rémisztő vámpír nagyúrral, aki azt ígéri, hogy csatlósai segítségével “megeszik a napot”. Hatalmának segítségével vámpírok és éjszakai lények hadseregét szabadítja fel, hogy letörje a forradalmat és rabszolgaságba taszítsa az embereket. Annette, a karib-tengeri varázsló felkeresi Richter Belmontot, az utolsó élő embert a hosszú híres vámpírvadász család leszármazottai közül, hogy vezesse a ellenállást.
#2

76 Drága gyermek  (2023)

(15)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes nő szökése a kínzó fogságból a nyomozókat egy 13 évvel korábbi, megoldatlanul maradt eltűnés sötét igazsága felé tereli. több»

Az elmúlt hetekben nagyot futott a Netflix német drámasorozat, a Drága gyermek. Jelenleg ez a világ legnézettebb nem angol nyelvű Netflix sorozata. A sorozat cselekménye egy titokzatos nő szabadulását követi nyomon, amely egy több mint egy évtizede történt eltűnési eset felülvizsgálatára készteti a nyomozókat. Így szól a hatrészes Netflix sorozat hivatalos szinopszisa Romy Hausman regényének alapján: "Léna teljes elszigeteltségben él egy szigorúan őrzött bunkerben a két gyerekével, Hannah-val és Jonathannal. Az étkezéseket, a WC-használatot és az alvást pontos idő keretek rögzítik. Amint fogvatartójuk belép a szobába, felsorakoznak, hogy megmutassák kezüket. Mindent megtesznek, amit a férfi mond, egészen addig, amíg a fiatal nőnek sikerül megszöknie. Egy majdnem halálos autóbaleset után kórházba kerül, Hannah kíséretében. A Drága gyermek ott kezdődik, ahol a hagyományos thriller véget ér: a megváltásnál. De ennek a rémálomnak az igazi mértéke akkor válik nyilvánvalóvá, amikor Léna szülei megérkeznek a kórházba."
#1

dráma | thriller | vígjáték

Netflix

Egy irodai dolgozó, aki bizonytalan a külseje miatt, éjszakánként álarcos internetes személyiséggé válik, mígnem szerencsétlen események láncolata borítja fel az életét. több»

Ez a hét epizódból álló Netflix dráma egy Kim Mo-mi nevű karakterről szól, aki nappal az átlagos irodai dolgozók életét éli, bizonytalan a külseje miatt. Éjszaka azonban élő streaming adásba kezd, arcát maszkkal takarja, és a hivatalos Netflix szinopszis alapján "váratlan eseménybe keveredik, és drámai fordulatokon megy keresztül". "A sorozat alapjául szolgáló azonos című webtoont sokan szerették a kiszámíthatatlan fordulataiért, a kinézetizmusra vonatkozó harapós üzeneteiért és a thriller és a fekete komédia könnyed keresztezéséért." Nézői vélemények alapján a sorozat akár a következő Squid Game is lehet.