Ezt az új Hófehérke-változatot mindenki nagyon fogja várni

A Disney Hófehérke és a hét törpe remake-je, amely 2024-ben kerül a mozikba, heves viták tárgyát képezi az elmúlt hetekben.

Az indulatos netes diszkurzus mellett azonban szinte észrevétlen marad, hogy hamarosan a Disney+-on  megjelenik az eredeti animációs klasszikus új változata!

Múlt péntek, azaz 2023. augusztus 25. óta a Disney 1950-es évekbeli animációs klasszikusa, a Hamupipőke új köntösben és új fényezésben érhető el a Disney+ streaming szolgáltatáson. A tapasztalt animátor, Eric Goldberg vezette csapat, aki olyan sikerfilmek készítésében vett részt, mint az Aladdin és a Vaiana, egy pazar 4K felújításon dolgozott, amelynek színvilágától sok rajongónak elakad majd a lélegzete is.

Az évek során mindig is jöttek ki másolatok és másolatok másolatai, amelyekben a színeket is újra meg újra értelmezték és változtatták az eredeti képi világot. Sok korábbi szerkesztésnél a szakemberek kicsit túlbuzgók voltak, és annyira "simára vasaltak" mindent, hogy eltűnt a csillogás és laposabbak lettek a színek. A korábbi Blu-ray kiadást például keményen kritizálták emiatt.

Az új restauráláshoz, amely előzetesen 4K Blu-rayként is megjelent, visszanyúltak a forráshoz, és az eredeti, 1950-es filmnyomatot használták forrásanyagként.

De a legjobb hír a régi Disney-klasszikusok rajongói számára az, hogy ez még csak a kezdet!

A Disney ugyanis még több klasszikust akar pazarul restaurálni. A Kevin Schaeffer és Eric Goldberg vezette csapat már a következő címen dolgozik: Hófehérke és a hét törpe című örök nagy kedvencen.

Az 1937-es animációs klasszikus, amely Németországban csak 1950-ben került a mozikba, először tündökölhet újra abban a pompában, amely annak idején a mozivásznon is elkápráztatta a közönséget. Ez lesz a rajzfilm új, és valószínűleg a lehető legjobb változata.

Mivel a munkálatok már jó ideje folynak, így már 2023 végén sor kerülhet a bemutatóra. De az is lehet, hogy a Disney a Hófehérke és a hét törpe új 4K-s változatát a remake 2024. márciusi mozibemutatójával egy időben, Blu-rayen és a Disney+-on is kiadja.

Bár a Rachel Zeglerrel készült remake már most is sok vitát váltott ki az interneten, a cikkünk témájául szolgáló változat feltehetően akkor is olyan Hófehérke-változat lesz, ami mindenkit izgalomba hoz - legalábbis ha Schaeffer, Goldberg és társai olyan kiváló munkát végeznek, mint a Hamupipőkével.

Hogy a restaurálás máris milyen óriási különbséget jelent, azt a képek remekül illusztrálják, amelyeket Dave Lee filmkritikus az X-en (korábban Twitter) tett közzé.