Sajnos nem úsztuk meg ezt a hetet rossz hírek nélkül sem, hivatalosan is bejelentésre került ugyanis, hogy Steven Spielberg otthagyta az  Indiana Jones ötödik részének eléküszeleteit.

Bár a valós indok egyelőre nem ismert, maga Spielberg erősítette meg, hogy önként távozott a produkciótól, arra hivatkozva, hogy egyszerűen szeretné a franchise-t átadni egy következő, fiatalabb generációnak.

Nem is kellett azonban sokáig várni arra, hogy a Disney lépjen, máris megtalálta Spielberg utódját, így a rendezői székbenJames Mangold váltja, akinek a nevéhez olyan Oscarra jelölt filmek köthetőek, mint Az aszfalt királyai vagy épp a Logan.

Az Indiana Jones 5 tehát úgy tűnik, hogy biztos kezekben van, bár azt mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy korábban épp a főszerepet alakító Harrison Ford árulta el, hogy akadtak némi nehézségek a munkálatok során, amelyek főként az ütemezéseket és a forgatókönyvet érintették.

Egyelőre nem ismert azonban, csúszik-e az Indiana Jones 5 megjelenése, a film hivatalos premierje mindenesetre 2021. július 9-én várható.